Deutsche Bank Championship – Round One

Blogg

Hawaiirond för Stenson

Sju birdies men också fyra bogeys och en dubbel. Andra ronden i Boston blev en hackig historia för Henrik Stenson.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-04 Uppdaterad 2016-09-04

Det blev en riktig berg- och dalbana för Henrik Stenson andra dagen på TPC Boston.

Han startade med birdie direkt på första hålet (banans tionde) men två snabba bogeys följde på elfte och 13:e.

När han rullade i en tvåmeters på 16:e följt av en nästan hålad wedge på 17:e kändes ronden på gång uppåt men en treputt för par på 18:e och strax efteråt ett cleanat bunkerslag på ettan med dubbelbogey som resultat tog bort all positiv energi igen.

Några birdies och bogeys senare signerade Stenson ändå för en rond på ett under par och han delar 30:e plats inför helgen.

Kevin Chappell har tre andraplatser den här säsongen men han jagar fortfarande sin första PGA Tour-seger. Andra dagen gick han sju under par och leder med ett slag före engelsmannen Paul Casey och Jimmy Walker.

– Jag är nöjd med hur jag hanterat pressen de gånger jag varit med i toppen i år och jag hoppas jag kan dra nytta av det nu. Jag vet att det kommer att gå emot mig några gånger under de närmaste 36 hålen men det handlar hela tiden om att se framåt, sa Chappell.

David Lingmerth var på väg mot en riktigt bra rond och var tre under par med fyra hål kvar. Tyvärr satte två sena bogeys lite tråkig stämpel på avslutningen men han klarade kvalgränsen och kan jobba sig uppåt under helgen från sin delade 62:a plats.

För Fredrik Jacobson tog FedEx-slutspelet tyvärr slut i och med andra dagens 75 slag. Han är 91:a på listan och bara de 70 främsta får spela nästa vecka i BMW Championship.

Världsettan Jason Day fick kämpa rejält för att klara kvalgränsen och tre birdies på vägen hem gjorde att han just hamnade på rätt sida och delar 62:a platsen med bland andra Lingmerth.

För Bubba Watson och Phil Mickelson blev det dock kort vecka då de missade kvalet med två respektive sex slag.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-09-04
BloggDavid LingmerthFreddie JacobsonHenrik StensonJason DayJimmy WalkerKevin ChappellPaul CaseyPGA TourPhil MickelsonTournyttTPC Boston
Scroll to Top