Omega European Masters – Day Three

Drömstudsen gav Norén segerläge

Först satte Alex Norén en monsterputt på 17:e. Sedan studsade han andraslaget över bäcken på sista hålet – den avslutningen gav Alex närkontakt.

Text: Martin Strömberg • 2016-09-03 Uppdaterad 2016-09-03

Vi har svenskt segerläge på Europatouren igen.

Alexander Norén är med sin tolv under par bara ett slag bakom australiern Scott Hend inför sista ronden. Norén i sin tur är två slag före engelsmannen Richard Bland på tredje plats.

– Hend spelade bra från start och jag föröskte bara att hänga på och hålla kontakten, berättar Norén.

Med två hål kvar var stockholmaren tre slag bakom Hend men en riktig rejäl birdie på 17:e hålet från bakkant green krympte avståndet till två.

På sista hålet slog sedan Alex en högerskruv istället för en draw men bollen fastnade i publiken istället för att studsa ut i skogen och han hade ändå ett slag in mot vänsterkanten av green. 

– Det var inte mitt bästa utslag och jag försökte slå andraslaget långt. Min caddie tyckte att jag behövde en klubba till men jag trodde att det skulle räcka och hade bra tur att den studsade över.

Bollen låg lite tjockt men Alex slog ett bra slag som dock landade någon halvmeter kort om bäcken kort green och studsade över till mitten av green.

Han gjorde sitt par säkert medan Hend tappade sitt första slag för dagen.

Nu jagar Alex sin andra seger i European Masters, den första tog han 2009. Han försöker också ta sin andra seger den här säsongen för säsongen efter triumfen i Scottish Open tidigare i sommar.

Magnus A Carlsson avancerade 32 placeringar efter en fin rond på 65 slag. Carlsson är nu delad 15:e inför avslutningen och har riktigt häng på en topplacering.

Ställningen

Och på hål 17 gjorde den gode Alexander Noren så här för birdie efter att ha varit i fairwaybunkern från tee:


Text: Martin Strömberg • 2016-09-03
BloggAlexander NorenEuropean TourMagnus A. CarlssonRichard BlandScott HendTournytt
Rulla till toppen