The Barclays – Round Three

Blogg

Rickie jagar dubbeln

Det är full jakt på poäng till både Ryder Cup och FedEx-cup på Bethpage den här helgen. Just nu jagar alla Rickie Fowler.

Text: Martin Strömberg • 2016-08-28 Uppdaterad 2016-08-28

Rickie Fowler har haft ett magert år med hans mått mätt.

Han vann visserligen på Europatouren i Abu Dhabi tidigt i våras men på PGA-touren har han inte nått hela vägen den här säsongen.

Ifjol tog han två tunga titlar och kanske kommer formen sent för Fowler i år.

– Jag har slagit bollen bra länge och bara väntat på att puttningen ska falla på plats. Den här veckan har jag äntligen slagit i lite puttar och rullat bollen betydligt bättre, sa Fowler efter sin andra raka bogeyfria rond på Bethpage.

Han har bara gjort en bogey på 54 hål (första ronden nionde hål) och leder med ett före Patrick Reed och två före Adam Scott.

En seger den här veckan skulle troligen föra Fowler hela vägen upp till toppen av FedEx-cup och samtidigt säkra hans plats i Ryder Cup-laget.

– Jag måste göra mitt jobb i morgon, det är vad allt handlar om. Det kommer att bli en tuff dag på en av de svåraste banor vi spelar mot ett av de starkaste fälten. Men jag ser fram mot det, det var ett tag sedan jag var i den här positionen men jag har ganska bra statistik när ja är i toppen så jag hoppas på en bra dag.

För svensk del har vi bara en spelare kvar i tävlingen och Jonas Blixt kämpar för att ta sig in på rätt sida om plats 100 för att få spela nästa vecka i Boston. 

Blixt gjorde sin andra raka 74:a och är just nu på delad 55:e plats i Barclays. Han är på just 100:e plats på FedEx-listan inför veckan och han behöver plocka några placeringar sista dagen för att klättra.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-08-28
BloggJonas BlixtPatrick ReedPGA TourRickie FowlerTournytt
Scroll to Top