Blogg

Tråkig avslutning för Lagergren

Tre över sista fyra hålen. Men Joakim Lagergren har fortfarande klar segerchans i Danmark.

Av Martin Strömberg • 2016-08-27

Efter två fina inledande ronder såg det länge ut som att Joakim Lagergren skulle hålla sig i toppen även efter tredje ronden på Himmerland utanför Ålborg.

Han var hela tiden uppe i delad ledning med spelpartnern, walesaren Bradley Dredge, eller något slag bakom.

Men tyvärr blev avslutningen inte alls vad Lagergren hade tänkt sig och han gick tre över sista fyra hålen.

– Jag är lite besviken just nu. Jag var för dålig från tee idag och jag får lägga lite tid på rangen ikväll och försöka hålla bollen i spel bättre i morgon.

Trots avslutningen ligger Lagergren fortfarande bara två slag bakom Dredge på sin femteplats. Mellan sig och ledaren har han trion bestående av belgaren Pieters, amerikanen Lipsky och spanjoren Otaegui, som alla är elva under par på delad andraplats.

– Jag är ändå i bra position för att göra något bra i morgon men jag behöver en bra rond. Jag ska föröska hålla bollen i spel och vara aggressiv men smart, säger han till ET:s hemsida.

Lagergren gjord ett fint fjolår med bland annat två tredjeplatser men har haft en lite motig säsong i år och behöver spela bra för att ta sig upp från sin 128:e plats på Race to Dubai.

Robert Karlsson avslutade bra med birdies på såväl 17 som 18 och han delar tolfteplatsen på fem under par, sju slag bakom Dredge.

Ställning

Tråkig avslutning för Lagergren
Scroll to Top