Wyndham Championship – Round Three

Kim jagar första segern

För en dryg månad sedan föll han i särspel. Nu jagar Si Woo Kim första segern på PGA-touren.

Text: Martin Strömberg • 2016-08-21 Uppdaterad 2016-08-21

På damsidan har de varit dominanta länge.

På herrsidan har den sydkoreanska golfboomen varit lite mer smygande men de har ändå sex spelare till start i veckans Wyndham Championship.

Si Woo Kim är 21 år och kanske kommer han att bli den toppspelare som sydkorea längtar efter på herrsidan som kan dra med sig övriga.

Han har storspelat de tre första dagarna och med sina 18 under är han bara ett slag från tävlingens rekord över 54 hål som svenske Carl Pettersson satte då han vann här 2008.

– Jag kände pressen att gå i ledarboll idag men det släppte efter ett tag och jag kunde slappna av, sa Kim efter tredje ronden där han följde upp fredagens 60-rond med en fin 64:a.

För en dryg månad sedan föll han i särspel i Barbasol Championship mot Aaron Baddeley och den erfarenheten tror Kim ska kunna vara värdefull under slutronden på söndagen.

– Jag vet att jag kommer att känna av pressen i morgon men varje gång jag är däruppe lär jag mig och jag måste bara lita på mig själv hela tiden.

Bakom Kim radar stornamnen upp sig men närmaste spelare, spanjoren rafa Cabrera Bello är fyra slag bakom.

Sedan följer namn som Jim Furyk, Luke Donald, Graeme McDowell och Brandt Snedeker på 13 respektive tolv under par.

Två svenskar klarade kvalgränsen.

Fredrik Jacobson hade en mindre bra tredje rond på två över par och delar 62:a plats medan Jonas Blixt gick tre under och delar 33:e plats, elva slag bakom Kim.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-08-21
BloggBrandt SnedekerFreddie JacobsonGraeme McDowellJim FurykJonas BlixtLuke DonaldPGA TourRafael Cabrera BelloSi Woo KimTournytt
Rulla till toppen