D+D REAL Czech Masters – Day 4

Blogg

398-rankad vann i Tjeckien

Tog sin första seger efter birdie på sista

Text: Martin Strömberg • 2016-08-21 Uppdaterad 2016-08-21

Sista ronden av Czech Masters utvecklades sista nio till en duell mellan den store belgaren Thomas Pieters och den oprövade amerikanen Paul Peterson.

De flesta trodde nog att Pieters, som vann tävlingen ifjol, skulle ta hem titeln i år igen, men Peterson, rankad 398 i världen, ville annat.

Med sin sköna vänstersving matade han fairways- och greenträffar.

– Jag visste att han slår långt och helt ärligt så tittade jag inte en enda gång när han slog idag. Jag är mer av en precisionsspelare och jag ville sätta press på honom med säkert spel eftersom jag visste att jag skulle slå först hela tiden, sa en lycklig förstagångsvinnare.

Inför sista hålet ledde han med ett slag och slog upp sig sex meter från hål på två.

Pieters kontrade och satte upp sitt andraslag inom en meter.

Men belgarens birdie blev betydelselös i samma sekund som Petersons putt hittade koppen.

– Helt fantastisk känsla. Mitt team och jag har lagt ner så mycket tid och så många sena kvällar och att vinna i år var ett av mina stora mål.

Robert Karlsson var uppe på delad tredjeplats, ett slag från ledningen, efter nio hål men tre raka bogeys efter vändningen satte stopp för hans segerchanser. Han blev ändå bästa svensk på delad sjundeplats.

Slutställning


Text: Martin Strömberg • 2016-08-21
BloggEuropean TourPaul PetersonRobert KarlssonThomas PietersTournytt
Scroll to Top