5de465fa0103b

Långsamma spelet fick Nordqvist att tappa rytmen

RIO DE JANEIRO. En förstarond på 5,5 timme. Det fick Anna Nordqvist att tappa rytmen i OS-debuten. – Jag har svårt med tålamodet när det går långsamt, säger svenskan efter att ha startat på par.

Text: • 2016-08-17 Uppdaterad 2016-08-17
Långsamma spelet fick Nordqvist att tappa rytmen

Tre hål in i premiärronden på OS-banan i Rio de Janeiro visade klockan att Anna Nordqvist & co hade varit ute i 57 minuter i tävlingens sista boll.

Ände behövde de vänta länge på fyrans tee.

Redan då förstod man att det här skulle bli en lång och krävande dag i den brasilianska hettan.

Men svenskan hade i alla fall en bra och oerhört stabil start att luta sig tillbaka emot. Drivern gjorde ett vasst jobb från tee, järnslagen såg ut att sitta perfekt och även om alla puttar inte trillade i så var Nordqvist hela tiden där och högg på birdies.

När hon vände efter halva ronden var hon tre under par, med tydlig mersmak. I det läget var hon riktigt nära täten och tempot på banan hade också skruvats upp en smula. Men på 13:e hålet tog det tvärstopp.

Såväl på banan, som för Nordqvists spel.

En bogey följdes av en dubbel och en ny bogey – och spelarna tvingades vänta inför vartenda slag.

– Jag gjorde två dåliga hål som kostade mig väldigt mycket. Det kändes som att det rann i väg för mycket där, säger hon.

Nordqvist ville inte skylla misstagen på det låga speltempot. Men hon slog med tydlighet också fast att det inte hjälpte.

– Jag har svårt att ha tålamod med långsamt spel. Jag kände mot slutet att det var varmt och gick så segt där ute och det var tydligt att det var en lång dag. Rondens momentum gick åt fel håll där, säger hon.

Att det går långsamt på många tävlingar är givetvis ingen nyhet för henne och hon var förberedd på att det skulle ta tid eftersom hon gick i dagens sista boll.

– Jag visste att jag skulle behöva ha tålamod i dag. Men från 13-18 gick det så segt hela vägen. Jag vet inte varför, jag vet inte om det är för att domarna inte är på dem som går längre fram. Men det är inte kul att behöva gå där bak och vänta, säger Nordqvist.

En snygg birdie, via en helt perfekt slagen wedge, på det 18:e hålet såg i alla fall till att hon inte behövde gå över par på sin olympiska inledningsrond. 71 slag var lika med par och en delad 26:e plats.

– Det kändes som spelet var mycket bättre än bara par. Men det är bara att ladda om för morgondagen. Att spela OS har länge varit en dröm för mig och det känns kul att komma i gång.

I toppen hittar vi Juatnugarn på -6 och Park på -5. Känns det som fel spelare som sprang i väg idag?

– Jutanugarn har ju vunnit fyra gånger på touren i år, så hon kommer absolut att bli farlig. Inbee Park har ju inte spelat så mycket och vi vet inte om det här bara var en bra rond eller om hon har fyra i sig. Men nu gäller det att gå ut och jaga in slag.

Långsamma spelet fick Nordqvist att tappa rytmen
På plats i Rio de Janeiro: Tobias Bergman och Christer Höglund

Text: • 2016-08-17
BloggAnna NordqvistOlympiska spelenSnabbare spelTournytt
Rulla till toppen