5de466d768b74

Blogg

Lingmerth missade medaljerna

David Lingmerth fick aldrig spelet att lossna på finalronden. 71 slag räckte till slut till en delad elfteplats. – Jag ger bara mig själv ett 'okej' den här veckan, säger han

Text: Erik Hallberg • 2016-08-14 Uppdaterad 2016-08-14
Lingmerth missade medaljerna

Signalerna från ledartavlan kom snabbt.

Söndagens tidigt startande spelare öste i birdies och det stod klart att skulle man vara med i racet om OS-medaljerna så krävdes det låga scorer.

Tyvärr lyckades David Lingmerth inte leva upp till de förväntningarna.

Svensken startade trögt och en halvknackig bogey på trean så tappade han mark i tävlingen istället för att ta in. Samtidigt fortsatte andra spelare birdiefesten och det stod relativt tidigt klart att Tranåskillens medaljchanser var mycket små.

Det dök visserligen upp en och annan birdie här och där, men dessa kompletterades dessvärre också med ytterligare bogeys.

När Lingmerth så småningom satte punkt för det olympiska äventyret gjorde han det med ett par på det 18:e hålet för en rond på par och en delad elfteplats.

– Jag kom inte igång och fick ingen bra start i dag heller. Jag gjorde ett par missar som kostade där ute och fick inte riktigt i puttarna heller. Jag hade väl kunnat gå 3-4 under kanske, men det hade ju inte räckt, säger Lingmerth.

När kände du att medaljchansen försvann?

– När jag såg att Kuchar gick till elva under efter tio så visste jag att jag behövde spela riktigt bra för att lyckas. Jag fortsatte försöka men fick det inte att lossna. Jag testade att slå drive på 16 för att göra en eagle, men när det bara blev par där så förstod jag att det var kört.

Hur kommer du att minnas veckan?

– Jag gjorde mitt bästa, även om man alltid önskar att man är några slag bättre. Men det har varit en rolig vecka, med mycket att ta med sig. Det har varit väldigt roligt. Hela upplevelsen har varit fantastisk, säger Lingmerth.

 


Text: Erik Hallberg • 2016-08-14
BloggBrasilienDavid LingmerthOlympiska spelenTournytt
Scroll to Top