Blogg

Henrik Stensons monsterputt blev dagens snackis

Henrik Stenson gjorde en ny bra rond på 68 slag slag och närmade sig ledningen. Men allt eftersnack kretsade kring putten med stort P. – Det är den längsta jag har sänkt i karriären, säger han efter att ha räddat par från 33 meter på trean.

• 2016-08-12
Henrik Stensons monsterputt blev dagens snackis

Henrik Stenson öppnade starkt med två samma birdies efter att bland annat ha sänkt en 18-metersputt på det andra hålet.

Men på trean hamnade han i problem.

Efter att ha gått höger på utslaget under torsdagen så drog han den istället vänster på fredagen, men alltför mycket så bollen gick i vattnet. Svensken tvingades droppa med över 200 meter kvar till flaggan, men lyckades slå upp en träfyra och såg ut att ha möjligheter att rädda bogey.

Det blev bättre än så.

Putten, som mätte upp till 108 fot eller 33 meter, var nämligen helt perfekt avvägd och gick mitt i hål.

– Hade jag blivit erbjuden bogey där hade jag tagit den och sprungit till nästa tee direkt. Men jag tyckte jag såg en linje och slog den som jag ville. När bollen har rullat tio meter så ser jag att den är riktigt bra. Men sedan är det förstås en jättebonus att den går i. Det är den längsta putt jag har satt i karriären, säger Stenson.

Räddningen gjorde att han lyckades behålla det flyt i ronden han hade skapat och trots att spelet långt ifrån var hundraprocentigt så lyckades han besvara de flesta frågor han ställdes inför. Till sist blev det visserligen tre bogeys totalt, men dessa kompletterades dessbättre med sex birdies för en rond på 68 slag, tre under par. 

– Det är ingen dålig score. Det var tuffa förutsättningar i början av ronden med mycket regn och jag är glad att jag lyckades hålla ihop det. Det är klart att det känns positivt att komma in på ett så pass bra resultat när spelet inte riktigt finns där, säger Stenson.

Resultatet innebar att han närmade sig ledaren Marcus Fraser som kom in på 69 slag och även om belgaren Thomas Pieters också tog sig förbi Stenson gillar 40-åringen den position han har placerat sig i inför fortsättningen.

– Halvvägs in i tävlingen är jag där jag vill vara. Men det känns att man börjar bli lite trött och jag försöker spara så mycket energi jag kan. I normala fall brukar jag vilja träna efter en sån här rond, men nu är det bara att vila och ladda batterierna som gäller.

Precis som under torsdagen var det många svenska röster runt Stensons boll. Bland annat hade delar av herrhandbollslandslaget anslutit för att stötta.

Räkna med att ännu fler lär ansluta till helgens toppstrid.

Scroll to Top