Blogg

David Lingmerth njöt av OS-debuten

Han var missnöjd med resultatet. Men överväldigad av upplevelsen. – Det här var mycket häftigare än vad jag hade tänkt mig, säger David Lingmerth, som slutade två under par.

• 2016-08-11
David Lingmerth njöt av OS-debuten

Segern i The Memorial fjol öppnade många dörrar för David Lingmerth, som bland annat har fått chansen att spela majorstävlingar. Men när han strax innan klockan nio klev upp på OS-banans första tee i Rio de Janeiro kändes det lite mer i magen än vad det har gjort vid andra tillfällen.

– Det kändes väldigt spänt. Jag blev mer påverkad av det än jag trodde av situationen och det var en häftig känsla, säger Lingmerth.

Den ovanliga presentationen av spelarna på första tee, samt känslan av att vara med en historisk händelse gjorde att tankarna fladdrade i väg.

– När jag tittade på våra starttider nu i morse så slog det ju mig att jag skulle vara den första svensken att gå ut, eftersom jag var före Henrik. Så det kändes lite coolt måste jag säga. Ingen kan ta ifrån mig att jag var förste svenske golfaren att gå av första tee i ett OS. Sedan var det roligt med sättet de presenterade oss på, med landet först. Det kändes nästan som de gör med simmarna och det var skoj.

Efter den småskakiga inledningen, som ändå bestod av fyra raka par, så pillade Lingmerth i en birdie på femman efter ett fint wedgeslag från 70 meter.

– Då kändes det som att det lättade och sedan var det som en vanlig rond. Jag tycker att spelet flöt på väldigt bra och det kändes bättre än vad det har gjort den senaste månaden, säger Lingmerth.

När han befann sig på det 16:e hålets tee var han tre under par och eftersom avslutningshålen har designats för att erbjuda goda birdiechanser så var förhoppningarna om att komma in på en ännu lägre score goda. Men tyvärr satte en treputt på 17:e och ett missat andraslag på 18:e käppar i hjulen – och Tranåskillen kom in två under par.

– Jag är lite besviken på scoren. Framförallt skulle jag ha velat göra en bättre avslutning. Men det är bara att fortsätta jaga. I den här tävlingen är det inget annat än någon av de tre första platserna som gäller, säger Lingmerth.

Scroll to Top