5de468088a8e2

Blogg

Björn Hellgren: “Målet är att ta ett Challenge Tour-kort”

Efter två dagars spel är Björn Hellgren två slag efter täten. Precis som under Nordea Master verkar västeråsaren trivas med att tävla på hemmaplan.

Text: Erik Hallberg • 2016-08-05 Uppdaterad 2016-08-05

Björn Hellgren verkar trivas på svensk mark. Under Nordea Masters i början av juni gjorde Hellgren succé och slutade på en delad fjärdeplats. Efter två dagar av Swedish Challenge på Katrineholms GK ligger västeråsaren sju under par, två slag efter ledande Jeff Karlsson.

– Jag bor hemma i Västerås även denna vecka precis som jag gjorde under Nordea Masters, jag tycker det är skönt. När man spelar framför hemmapublik vill man verkligen visa vad man går för, säger Björn Hellgren.

På fredagen gick Hellgren på 68 slag, fyra slag under par.

– Dagens runda var stabil, när jag väl missade så lyckades jag rädda upp det hyfsat. Jag gör en dålig bogey i dag på en par femma där jag ligger i greenbunkern på två. Jag missade några korta också så det fanns lite mer att ta av men det är helt klart stabilt spel.

Då Hellgren är uppväxt mindre än en timme bort från banan känner han den väl och tycker att den passar bra för långtslående spelare som han själv. 

– Jag gillar banan, den är ju rätt rolig. Den är ganska lätt också i och med att det inte är så mycket ruff, det gäller att slå långt så att man har så kort kvar som möjligt.

Hellgren menar att formen blir bättre hela tiden men han vill inte spekulera allt för mycket i framtiden, just nu är det fokus på helgens spel.

– Formen känns bra, det har varit nära länge nu. Jag har börjat få ordning på alla bitar, det ska bli en rolig helg.

– Jag tar en vecka i taget, sen får vi se, jag försöker spela mig till ett Challenge Tour-kort genom att göra åtta starter och sen är det Eurpean Tour-kval i höst som gäller.

Se hela intervjun med Björn Hellgren nedan:


Text: Erik Hallberg • 2016-08-05
BloggBjörn HellgrenChallenge TourKatrineholms GK
Scroll to Top