Blogg

Så sänds tredje och fjärde rundan av PGA Championship

Regn har ställt till det i PGA Championship. Därför kommer tredje och fjärde rundan spelas samtidigt. Men nu snuvas tittarna på det tredje varvet av PGA Championship.

Jesper Johansson • 2016-07-31

Regn och åska gjorde att den tredje rundan av PGA Championship ställdes in. Nu på söndagen ska man försöka spela både den tredje rundan och den fjärde. 

Viasat har under veckan visat damernas Ricoh Women’s British Open fram till 19.00 och i kväll, söndag kommer sändningen från england pågå till 20.00.

Men herrarna börjar sina rundor vidd 13.00 svensk tid. I och med det missar de svenska tittarna inledningen av den här golfspäckade dagen på Baltusrol.

På Viasats Facebooksida skriver Fredrik S Johansson, presschef på Viasat Sport, att det handlar om att de inte har rättigheterna.

”Anledningen till att vi inte kan börja sända tidigare från söndagens spel i PGA Championship beror helt enkelt på att vi inte erbjudits mer tv-produktion av rättighetsinnehavaren. Vi sänder allt som erbjuds oss, med svensk kommentering.”

Johansson skriver också att de blivit erbjudna att direktsända från 18.00, och att de kommer att göra det på Viaplay, då de inte vill avbryta söndningen från upplösningen av Womens British Open.

”Men från klockan 20.00 i kväll direktsänder vi PGA Championship på både Viasat Golf/HD och Viaplay.”, skriver Fredrik S Johansson.

Får kritik

Att inte visa stora delar av den tredje rundan har mötts av stor kritik bland Facebook-användare, som känner sig lurade.

”Seriöst! Ni tänker alltså inte visa oss något av det 3:e varvet!? Stenson hår ut isch 13:00 i täten i en major, något vi igår skulle ha sett, nu visar ni det inte!? Släpp ut bilden utan kommentatorer på viaplay om det är vad som är problemet!!”, skriver en preson på deras Facebooksida.

En annan person skriver: ”Jag betalade 399 kronor enkom för att se Stenson den här helgen”.

Scroll to Top