Blogg

Mirim Lee i fortsatt ledning

Sydkoreanskan Mirim Lee är i fortsatt ledning i Womens British Open. Men torsdagens enastående spel följdes upp av en mer ordinär runda.

Jesper Johansson • 2016-07-29
Mirim Lee i fortsatt ledning

Det var ingen 62-slags runda som Mirim Lee gjorde på fredagen, men väl en 71-runda. Det gör att hon fortfarande är ensam ledare av British Womens Open.

Shanshan Feng och Ariya Jutanuragn ligger ett slag bakom Lee, tio under par. Och sydkoreanska Lee är nöjd med sin runda, även fast den inte var på samma nivå som torsdagens.

– Ja, det var svårare att slå från tee i dag. Jag hade lite problem med utslagen, men jag puttade helt okej. Med lite mer träning efter dagens runda kommer jag att kunna reparera en del misstag till i morgon, säger Lee.

Det här är tredje gången i år som Lee har varit i ledningen under någon av de två första rundorna i majorsammanhang. I KPMG Womens PGA Championship var hon i ledninge efter 36 hål, precis som nu. Då slutade hon delad fyra.

 Här är topp-10:

Mirim Lee i fortsatt ledning
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan

För svenskorna har de första två dagarna varit både upp och ned. Camilla Lennarth är bästa svenska spelare, –4, på en delad 15:e plats. Men ytterligare tre svenska flaggor finns på rätt sida cutten.

 

Här är alla svenskors resultat efter två dagar (cut vid +1):

Delad 15: Camilla Lennart, –4
Delad 47: Anna Nordwvist, –1
Delad 63: Lina Boqvist, +1
Delad 63: Maria McBride, +1
Cut: Pernilla Lindberg, +3
Cut: Isabella Ramsay, +3
Cut: Julia Engström, +4
Cut: Caroline Hedwall, +5
Cut: Linda Wessberg, +5

Scroll to Top