The Irish Open – Day One

Blogg

Fraser kritiserar PGA Championship-banan

Äntligen är det dags för PGA Championship. Eller? Australiern Marcus Fraser är inte ett stort fan av tävlingen.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-28 Uppdaterad 2016-07-28
Fraser kritiserar PGA Championship-banan

OS-aktuelle Markus Fraser har sagt till Golf Australia vad han tycker om Baltusrol, banan som veckans PGA Championship spelas på. Och han är inte överdrivet förtjust.

– Det känns inte som en major-bana. Inte på det sätt som den spelas eller sätts upp. Banan känns som att den bara är gjord för en typ av spelare, och den spelaren är inte jag, säger Fraser.

Banans längd, brist på skapande slag och tuff ruff gör Tillinghasts bana svår för alla typer av golfare.

– Den är som de flesta banorna är på touren, men det gör inte att det är bra för det. Av de fyra majortävlingarna som spelas måste den här vara den som skiljer sig minst från vanliga tävlingar. Banan är bra, men den skulle vara mycket bättre om den spelades hårdare. Även fast hålen är långa skulle man kunna komma riktigt nära om det inte hade varit så mjukt.

Under måndagen kom det cirka 50 millimeter regn på banan, som förväntas torka upp under veckan. Men under fredagen finns det risk för regn, vilket gör banan mjuk igen.

– Det är synd att banan faktiskt höll på att torka upp. Den spelas bättre då. Men nu är den mjuk och det finns bara ett sätt att spela den på.

Fraser syftar på att utslagen kommer bli kortare och långa järnslag är det som kommer krävas för att träffa green.

– Det blir ingen variation i spelet, säger Fraser.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-28
BloggMarcus FraserPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top