The Senior Open Championship – Day Two

Parnevik inspireras av Stenson

Först Alex Norén sedan Henrik Stenson. Nu vill Jesper Parnevik fullborda en svensk trippel på skotsk mark.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-22 Uppdaterad 2016-07-22

Den svenska framgångssagan på skotsk helig golfmark fortsätter. Efter Alexander Noréns seger i Scottish Open och Henrik Stensons makalösa uppvisning i The Open på Royal Troon har nu Jesper Parnevik skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför helgen i Senior Open på Carnoustie.

Han gick andra ronden på 68 slag efter en bogeyfri dag som innehöll två birdies och en eagle. Han delar andraplatsen med fyra andra spelare och de är ett slag bakom tätduon med amerikanen Joe Durant och japanen Kohki Idoki.

– Det måste vara inspiration från Stenson-effekten. Förs Alex, sedan henrik och kanske kan vi göra en trippel den här veckan, sa Parnevik efter ronden.

Parnevik säger sig ha blivit inspirerad av Stenson framgångar och han hoppas att det ska bli en ketchupeffekt efetr Sveriges första majorseger.

– Vi har varit med i toppen länge men framförallt på damsidan. henrik har spelat fantastiskt de senaste fem åren och det var bara en tidsfråga när han skulle vinna. Alla svenskar är överlyckliga just nu, sa Parnevik.

Också Magnus Persson Atlevi har gett sig själv chansen att plocka sin första seger efter 69 slag andra dagen. Han är två slag bakom ledarna på en delad åttondeplats efter en andrarond på 69 slag.

Ställningen 


Text: Martin Strömberg • 2016-07-22
BloggEuropean Senior TourJesper ParnevikMagnus Persson AtleviTournytt
Rulla till toppen