145th Open Championship – Previews

Blogg

Spieth hoppas kunna fortsätta mönstret

Jordan Spieth ska i veckan försöka vinna sin tredje major i karriären. Och om man ser tillbaka på historien har han goda chanser att få lyfta pokalen.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-13 Uppdaterad 2016-07-13
Spieth hoppas kunna fortsätta mönstret

Världstrean Jordan Spieth hoppas kunna ta sin tredje majorseger i helgen. Förra året vann han både US Masters och US Open, och det började diskuteras om en möjlig Grand Slam.

Men på St Andrews föregående år lyckades inte Jordan Spieth vinna, utan slutade fyra. Nu siktar han återigen på The Claret Jug, och enligt historien är han en storfavorit.

De senaste sex tillfällena British Open har spelats på Royal Troon har nämligen vinnaren varit amerikan. Och de två senaste gångerna har spelare en från Texas fått lyfta The Claret Jug. 

Jordan Spieth, som själv är från Texas, minns att det var speciellt när Todd Hamilton vann 2004.

– Jag minns att det var en stor uppståndelse hemma i Texas. Jag minns att jag såg de sista hålen och att det var lite chockerande att han klarade av pressen och satte putt efter putt.

Forne världsettan berättade också att han spelade med Hamilton en tid efter hans majorseger.

– Jag tror inte att han minns det. Men det var speciellt för mig att få spela golf med en majorvinnare, sa 22-åringen.

Tack för showen, Spieth!

Den unge amerikanen hoppas nu kunna fortsätta mönstret, och därmed ha vunnit tre av fyra major-tävlingar.

– Jag längtar efter att ha The Claret Jug i min ägo vid någon punkt, och att nå den tredje delen av min Grand Slam den här veckan skulle vara en fantastisk bedrift och en livslång dröm jag haft.

–Banan är fantastisk. Jag älskar den här typen av golf, jag tror att den passar mina styrkor. Jag känner mig bekväm inför tävlingen och ser fram emot att försöka hantera de tuffa förhållandena här på Royal Troon


Text: Jesper Johansson • 2016-07-13
BloggJordan SpiethPGA TourRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Scroll to Top