AAM Scottish Open – Day Two

Blogg

Norén var ett nackspärr från OS

Alex Norén gjorde allt i sin makt för att kvala in till OS i Rio de Janeiro. Ändå klarade han inte av att passera David Lingmerth på världsrankingen. På grund av en annan spelares nackspärr.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-12 Uppdaterad 2016-07-12

Förutsättningarna inför Scottish Open var satta. Om Alex Norén skulle vinna tävlingen, samtidigt som David Lngmerth inte klarade cutten – skulle Norén få åka till OS i Rio de Janeiro.

Det var precis vad som hände.

Ändå kom Norén inte med till OS. 

Anledningen var att Chris Wood drog sig ur tävlingen på grund av nackspärr, vilket gjorde att tävlingskoefficienten sjönk, och Norén inte klarade av att komma förbi Lingmerth på världsrankingen.

Men trots det är inte Alex Norén speciellt besviken, då OS aldrig funnits med i hans planering för året.

– Hade jag legat bra till hela vägen så kanske det hade känts annorlunda men jag har så många stora tävlingar att se fram mot nu ändå, säger Alex Norén till svenskgolf.se/wp.

“Jag tror verkligen på golf som OS-sport”

Många stjärnor har valt att nobba OS. Det senaste avhoppet kom från Jordan Spieth.

Så här säger Alex Norén om den olympiska golfturneringen: 

– Eftersom man inte vuxit upp med OS som golfgren, som till exempel friidrottarna så känns det inte riktigt likadant. Men jag tror verkligen på golf som OS-sport.

Noréns och Lingmerths galna OS-jakt är nu över

I och med vinsten av Scottish Open är Haninge-spelaren rankad 49 i världen och topp-50 ger biljetter till samtliga WGC-tävlingar och majors. 

 “Mina händer skakade”

Alex Norén säger också att det var nervöst under söndagen, när han vann sin största tävling i karriären, trots att han fick en självförtroendeboost efter sin birdie på tolvan.

– När jag skulle linjera upp min sista putt som var kanske 30-40 centimeter så hamnade siktlinjen lite fel, och när jag skulle rätta till den så skakade jag så mycket i händerna att det var svårt att få den rätt.

– Ibland är det nästan lättare att ha en tvåmetersputt för seger. 

Nu är Alex Norén på Royal Troon och ska spela veckans British Open.

Och målsättningen är att gå ut och njuta.

– Jag ska njuta av den här segern, då jag vet hur svårt golf är. Nu är det en ny vecka och vi får se vad som händer, säger han.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-12
BloggAlexander NorenDavid LingmerthEuropean TourOlympiska spelenPGA TourRoyal Troon GCThe OpenTournytt
Scroll to Top