U.S. Women’s Open – Round Three

Lydia har koll på CordeValle

En birdie på sista hålet gav Lydia Ko ett slags ledning inför slutronden av US Women´s Open. Anna Nordqvist är sex slag bakom.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-10 Uppdaterad 2016-07-10
Lydia har koll på CordeValle

Tredje ronden blev en rond där de bästa scorerna kom ganska tidigt på CordeValle i Kalifornien.

Amerikanskorna Brittany Lang (68) och Stacy Lewis (69) samt den thailändska hardhittern Ariya Jutanugarn (69) avancerade upp genom fältet och är all topp tio inför avslutningen med chans på segern.

Men de måste ta sig förbi världsettan Lydia Ko. Den nyazeeländska 19-åringen gick på 70 slag tredje dagen trots att hon inte riktigt fick spelet att stämma fullt ut och om hon bara håller sig på banan blir hon svårslagen.

– Jag kan bara spela så bra jag kan och ha kul. Om någon annan spelar bätre så kan jag inte göra något. Det var ungefär som hände när Brooke spelade så bra på söndagen senaste majorn. Men jag är nöjd med min position och ett slags eldning är bättre än inget, det kommer att bli en lång tuff söndag och jag ska bara behålla tålamodet och lita på mina rutiner, sa Ko efter tredje ronden.

Och inför sista ronden laddar Lydia Ko precis som vanligt. 

– Jag ska äta lite mat och vi får se vad Mamma Ko kokar ihop och sedan ska jag relaxa och titta på någon teveserie.

På delad andraplats finns sydkoreanskorna Eun-Hee Ji samt Sung hyun Park på sex under par.

Svenskorna tappade lite mot täten men Anna Nordqvist har fortfarande chansen på en tiktigt fin placering. Hon gick tredje ronden på 73 slag, delar 15:e plats, och med sina ett under totalt har hon sex slag upp till Ko.

– Jag har slagit bollen riktigt bra den här veckan från tee till green men utan att få utdelning på greenerna. Idag hade jag två lite sämre slag på slutet som kostade så avslutningen blev inte vad kag hoppades på. Förhoppningsvis kan jag få lite utdelning i morgon och avsluta starkt, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Pernilla Lindberg gick på 74 slag tredje ronden och delar 26:e plats på ett över par totalt.

Madelene Sagström gjorde ytterligare ett starkt varv och kom in på 71 slag. Hon klättrade till en delad 32:a plats och med en bra avslutning har hon faktiskt en liten möjlighet att ta sig in topp tio. Det trodde man inte efter hennes 78 första dagen och senaste två ronderna har bara Lydia Ko varit bvättre än Sagström.

Ställning


Text: Martin Strömberg • 2016-07-10
BloggAnna NordqvistAriya JutanugarnBrittany LangBrooke HendersonEun-Hee JiLydia KoMadelene SagströmPernilla LindbergStacy LewisSung Hyun ParkTournyttUS Women's Open
Rulla till toppen