5de46c343cdae

Blogg

Två svenskor på majorjakt

Det blev ingen behaglig resa andra dagen för svenskorna. Men både Nordqvist och Lindberg klamrade sig kvar bland de 20 främsta inför helgen.

Text: Martin Strömberg • 2016-07-09 Uppdaterad 2016-07-09
Två svenskor på majorjakt

Under andra ronden på CordeValle spelade de båda främsta svenskorna under eftermiddagspasset, och det var tuffare än på förmiddagen.

Båda svenskorna tappade slag tidigt liksom många andra men med bra moral och bra spel höll sig båda kvar i närheten av toppen på resultatlistan.

– Det blåste ordentligt och var helt klart tuffare på eftermiddagen, berättar Lindberg för Svensk Golf.

Trots en trippel på det 13:e hålet (Pernillas fjärde) bet svenskan ihop och kämpade in i kaklet.

– Det var ett cleanat bunkerslag som ställde till det. Jag spred lite från tee också men jag är väldigt nöjd att jag lyckades vända runt och göra en del birdies under mina sista nio.

Hon var tre över vid vändningen men fyra birdies och två bogeys på vägen hem gav ett över för ronden och ett under totalt för Lindberg.

Ett slag bättre är Anna Nordqvist som hade 74 slag sin andra rond. Hon gjorde tre birdies men också fem bogeys och spelet ser ändå stabilt och säkert ut för Nordqvist som har haft fin form den senaste tiden.

Världsettan Lydia Ko spelade på förmiddagen andra dagen och det var där som de flesta bra scorerna producerades. Ko hade 66 slag andra ronden och delar fjärdeplatsen inför helgen.

Hon blir självfallet den naturliga favoriten inför helgen som dock bjuder på ett väl samlat toppskikt.

– Banan spelades lite mjukare på morgonen men jag fick en trög start. Men tålamod är viktigt och jag höll huvudet högt och försökte bara ha kul som vanligt. Till slut rullade några puttar i, sa Ko efter sin rond.

Ko är två slag bakom sydkoreanskan Sung Hyun Park.

På förmiddagen spelade också Madelene Sagström fin golf och Enköpingstjejen smet vidare till helgens spel efter en fin 69:a.

Det ska bli intressant att följa Symetratourens dominant under helgen då hon har allt att vinna.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-07-09
BloggAnna NordqvistLPGA TourLydia KoMadelene SagströmPernilla LindbergSung Hyun ParkTournyttUS Women's Open
Scroll to Top