Blogg

Nordqvist hoppas på tuffare tag

Anna Nordqvist inledde US Woman´s Open med en 68:a. Nu hoppas hon att banan ska spelas hårdare och tuffare i helgen.

Av Martin Strömberg • 2016-07-08
Nordqvist hoppas på tuffare tag

US Open i golf brukar vara synonymt med hårda smala fairways, tjocka ruffar och såphala greener.

Men veckans spelplats CordeValle i Kalifornien erbjuder förhållandevis generösa landningsytor och mjuka förhållanden, något som kanske inte i första hand gynnar vår högst rankade spelare.

– Jag visste att det skulle vara lite mjukare på morgonen och föröskte utnyttja det. Det var en del tuffa flaggplaceringar idag och en del som man kunde komma åt lättare. Några greener kändes hårdare än de andra men jag kunde ändå vara ganska aggressiv med puttarna, berättar Nordqvist.

Nordqvist träffade alla 18 greener och spelet från tee till green var i princip felfritt. Det är enligt LPGA:s twitterkonto första kända gången någon träffat alla greener i tävlingens historia.

 

 

 

Nordqvist hoppas på tuffare tag

– Jag spelade bra tee till green och satte mig aldrig i något trubbel. Fick jobba lite med att hitta rätt fart på greenerna men jag är nöjd. Man kan inte vinna på en torsdag men man kan definitivt spela bort sina chanser. Jag tror säkert att USGA har något i bakfickan för oss till helgen.

Också Pernilla Lindberg fick en fin start på årets andra major med en rond på 70 slag. Hon delar just nu elfteplatsen.

– Banan är jättefin men visade sig inte från sin tuffaste sida på morgonen och det var skönt att kunna ta vara på de lite ”lättare” förhållandena, säger Pernilla.

 

 

Nordqvist hoppas på tuffare tag

Vår yngsta majorspelare genom tiderna Julia Engström gick på par. Läs mer om hennes rond här.

Maria McBride gick ett över par och delar 52:a plats medan Madelen Sagström hade en tuff eftermiddag och gick runt på 78 slag för en delad 125:e plats.

Tävlingen leds efter första dagen av sydkoreanskan Mirim Lee som gjorde tio birdies på sin väg mot 64 slag.

Tvåa är hennes sydkoreanska kollega Amy Yang på fem under par.

Ställningen

Scroll to Top