ANA Inspiration – Round One

Blogg

Världsettan kan bli yngsta segraren någonsin

Lydia Ko är bara 19 år. Ändå har hon spelat US Womens Open fyra gånger tidigare. Nu siktar hon på att bli den yngsta segraren i historien.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-07 Uppdaterad 2016-07-07
Världsettan kan bli yngsta segraren någonsin

19-åriga världsettan Lydia Ko kan bli den yngsta spelaren någonsin att vinna US Womens Open. Trots hennes ringa ålder har hon redan deltagit i tävlingen fyra gånger tidigare och det är något hon är väldigt tacksam över.

– Jag är så otroligt tacksam för att jag har fått komma ut och spela på den tour jag alltid drömt om att spela i en så ung ålder, säger Lydia Ko till LPGA.

– För mig är chansen att bli yngst en skön känsla men det är inget jag tänker på när jag spelar, utan då är det fokus på spelet.

“Viktigt att vara tålmodig”

Under de tidigare försöken att vinna US Womens Open har nya zeeländskan inte kommit topp-10 en enda gång, men det är inte som oroar henne. Istället menar Lydia Ko att den tufft uppsatta banan göra att man bara måste vara tålmodig.

– När jag tittar tillbaka på tidigare US Open-segrar har de inte vunnit med någon otroligt låg score. Det är snarare väldigt viktigt att vara tålmodig och konsekvent i sina golfslag istället för att jaga birdies. Är man fyr-fem slag bakom har man fortfarande chansen på söndagen.

“Brooke är väldigt talangfull”

Lydia Ko spelar första rundan tillsammans med Brooke Henderson, som tidigare i veckan sagt att hon ser upp till världsettan, trots att de är lika gamla.

– Brooke Henderson har spelat otroligt bra och slutar ofta topp-10. Alla vi spelare visste att hon skulle vinna i år och nu har hon tagit två segrar. Hon är väldigt talangfull och väldigt trevlig. Jag ser upp till henne också, säger Ko.

Veckans tävling spelas på CordeValle i Kalifornien och Lydia Ko tror att det är en bana som passar många typer av spelare, även fast hon inte vill säga hur den är för hennes egna spel.

– Det kan jag berätta först på söndag efter sista rundan, säger hon och skrattar.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-07
BloggBrooke HendersonLydia KoTournyttUS Women's Open
Scroll to Top