Anna Nordqvist inspel inför US Women´s Open 2016 på CodreValle GC.

Blogg

Nordqvist: ”Det här jag drömmer om”

2009 vann Anna Nordqvist karriärens hittills enda majorseger. Nu siktar hon på ännu en tung titel när US Womens Open startar på torsdag.

Text: CM Hellsten • 2016-07-06
Nordqvist: ”Det här jag drömmer om”

Anna Nordqvist är kanske det största svenska hoppet i US Womens Open och med en tidigare majorseger, LPGA Championship 2009, vet hon hur det är att vinna en av de stora tävlingarna.

– Det ska bli kul att spela en major igen och US Open är alltid en speciell känsla. Jag ser fram emot några dagars träning innan vi startar på torsdag, säger Anna Nordqvist till svenskgolf.se/wp

Förra veckan spelade Nordqvist Cambia Portland Classic och slutade på en delad 13:e plats. Spelet i turneringen var lite rostigt men hon var ändå nöjd med spelet trots att det inte blev en resultatmässig fullträff, säger hon.

– Men det blev bättre och bättre under veckan. Jag tog ett uppehåll med golfen från söndagen i Michigan till tisdagen i Portland eftersom jag var hemma i Sverige på bröllop.

– Det kanske inte var den optimala uppladdningen inför Portlandveckan med åtta dagar utan att hålla i en klubba, men det var därför jag spelade den här veckan som uppladdning för US Open.

I april i år var svenskan på CordeValle och testade banan inför majortävlingen, men hon tror inte att banan kommer vara sig lik när tävlingen startar på torsdag.

– Jag vet inte hur banan kommer att spelas nu men då var fairways väldigt hårda. Det är en bra layout med mycket karaktär upp och ned. USGA är kända för att sätta upp banorna tufft och det brukar passa mig bra, så jag ser fram emot veckans utmaning, säger Anna Nordqvist och fortsätter:

– Oftast spelas banorna lite längre på US Open och det brukar passa mitt spel eftersom jag gillar att slå mellan- och långa järnklubbor in till green.

Vad skulle det betyda att vinna US Open?

Att vinna en major är en otrolig ära och det jag drömmer om när jag tränar dag ut och dag in. Det går inte att beskriva den känslan i ord.


Text: CM Hellsten • 2016-07-06
BloggAnna NordqvistLPGA TourTournyttUS Women's Open
Scroll to Top