5de46ce04bac7

Blogg

Lovande svenskan om US Open: ”Jag ska njuta av situationen”

Madelene Sagström gör sig redo för sin första US Womens Open-start. Och hon går in i tävlingen med en positiv känsla. "Det ska bli grymt roligt, jag är extremt taggad", säger hon.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-05
Lovande svenskan om US Open: ”Jag ska njuta av situationen”

Madelene Sagström har haft ett bra år på LPGA Tours undertour, Symetra, med två segrar och en andraplats senast. I och med det spelar hon sig med stormsteg mot den stora touren. Nu gör hon sig redo för US Womens Open, och förberedelserna känns bra.

– Jag har tävlat i två tävlingar nyligen och förra veckan tog jag ledigt. Jag kom hit i söndags och har nu spelat min första runda. Så nu blir det mer träning och spel fram till torsdag, men inte lika mycket. Jag ska gå ut och ha kul och bara njuta av situationen, säger hon till svenskgolf.se/wp

Enligt Sagström är banan i det absoluta toppskiktet och i bra skick.

– Den är fantastisk redan nu, och det ska bli kul att se hur den förändras under veckan. Jag antar att greenerna kommer att bli snabbare och hårdare ju längre veckan går.

Madelene Sagström säger också att CordeValle passar henne bra, då den är lite längre än vanliga tävlingsbanor.

– Och greenerna är tuffa och framför allt är det tjock ruff runt om. Så närspelet kommer  verkligen att sättas på prov den här veckan. Men den är fantastiskt rolig och det är en väldigt cool vy tunt om.

– Min tränare Hans Larsson sa tidigare att det är som en westernfilm, att det komma hästar över kullarna närsomhelst.

15-åriga Julia Engström ska vara med i tävlingen, och Sagström har spelat ett övningsvarv med stjärnskottet.

– Jag är otroligt imponerad av henne. Det ska bli otroligt kul att följa hennes resa. Jag var inte alls så bra när jag var i hennes ålder, så det är grymt kul.

– Vi ska nog spela mer i veckan, säger Sagström.


Text: Jesper Johansson • 2016-07-05
BloggJulia EngströmLPGA TourMadelene SagströmSymetra TourTournyttUS Women's Open
Scroll to Top