5de46d504609b

Norén mot en British Open-biljett

Fyra spelare bland topp-12 får en plats i The Open Championship. Inför slutvarvet finns Alex Norén med bland kvartetten.

Text: CM Hellsten • 2016-07-02 Uppdaterad 2016-07-02

Klockan 12.40 på lördagen peggade Alex Norén upp på Le Golf Nationals Albatros Course. Till höger om Lacoste–teeskyltarna fanns The Claret Jug uppställd intill segerpokalen i Open de France.

Som en påminnelse om att veckan i Paris inte bara handlar om vem som ska vinna 100–årsjubilerande franska öppna utan om att det faktiskt också parallellt pågår ett kval till The Open Championship.


 

Open de France ingår i kvalserien till British Open. De fyra främsta spelarna som finns inom topp–12 och som ännu inte har säkrat sin medverkan på Royal Troon 14–17 juli får en biljett till majorn.

Efter halva lördagsvarvet var Alex Norén ett över par för dagen men under sista nio slog han till med birdies på hål 11 och 15 och kom så småningom in på 70 slag (–1).

210 (–3) ger en delad femteplats efter 54 hål.

– Spelet är okej överlag och jag har fått igång puttningen från förra veckan. Jag är nöjd med dagens runda – bra närspel och ganska stabilt spel, säger Norén till svenskgolf.se/wp

Haningespelaren har fem slag upp till thailändske ledaren Thongchai Jaidee.

De fyra spelarna framför i resultatlistan har en Claret Jug–symbol efter namnet vilket betyder att de redan är klara för majorn och att Norén just nu är på väg från Paris till Skottland. 

Norén mot en British Open-biljett

 Vad blir viktigast i morgon – försöka jaga ikapp Jaidee eller säkra The Open-biljetten?

– Jag spelar bara på som vanligt och så får vi se hur långt det räcker. Le Golf National är en trixig bana som kräver koncentration och tålamod och jag ser verkligen fram emot slutronden, säger Norén till svenskgolf.se/wp. 

 

Även näst bäste svensk – Johan Carlsson – har en chans att ta sig från Paris till Royal Troon.

Göteborgaren är på par totalt och delad 17:e.

 

Rory McIlroy höll inledningsvis under lördagen på att spela sig ut ur tävlingen.

Tre bogeys, en dubbel samt en birdie gav 40 slag ut.

På vägen in – fem birdies och 30 slag.

Nu delar nordirländaren andraplatsen inför rond 4. Text: CM Hellsten • 2016-07-02
BloggAlexander NorenEuropean TourRory McIlroyThe OpenTournytt
Rulla till toppen