100th Open de France – Day Two

Rory McIlroy i delad ledning efter starkt andravarv

Efter en förstarunda på par sa Rory McIlroy att hans sving är "under produktion". Arbetet såg ut att vara färdigt under fredagen då han gick fem under par och därmed delar ledningen.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-01 Uppdaterad 2016-07-01

Det är tätt i toppen i den 100:e upplagan av Open de France. Efter torsdagens runda var dansken Lucas Bjerregaard i ledning. Efter en 74-runda på fredagen tappade han dock till en delad 13:e-plats, –2.

En annan nordisk spelare är dock i delad ledning.

Finske veteranen Mikko Ilonen gjorde nämligen en stabil 68-runda och är därmed fem under par inför helgen.

Men Mikko Ilonen är som sagt inte i ensam ledning. Thongchai Jaidee, Brandon Stone, Jeunghun Wang och världsfyran Rory McIlroy ligger alla fem under par inför helgens avslutande rundor.

Rory McIlroy gick på par första rundan på National de France och sa då att han var nöjd med resultatet.

– För tillfället har jag fyra-fem svingtankar när jag spelar, så därför är jag nöjd med att gå runt på par med tanke på hur mycket fokus som ligger på min teknik, sa han till European Tour.

Men några problem med svingen verkade han inte ha under fredagen. Med sex birdies och en bogey seglade nordirländaren upp i toppen av ledartavlan.

 


Fyra svenska spelare klarade cutten. Alexander Norén är bäste svensk efter en fin 68-runda och ligger i och med det på en delad 13:e-plats.

Här är svenskarnas resultat efter fredagens runda:

Rory McIlroy i delad ledning efter starkt andravarv
Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.

Text: Jesper Johansson • 2016-07-01
BloggAlexander NorenBrandon StoneEuropean TourJeunghun WangLucas BjerregaardMikko IlonenRory McIlroyThongchai JaideeTournytt
Rulla till toppen