Quicken Loans National – Final Round

Blogg

Hemmafavoriten vann Tigers tävling

Det blev Billy Hurley III som tog hem Quicken Loans National. Det var 34-åringens första seger på PGA Tour.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-27 Uppdaterad 2016-06-27

Med några hål kvar på Congressional under söndagen kändes det som att någon av de jagande veteranerna skulle kunna ta hem titeln.

Vijay Singh och Ernie Els var hack i häl på Hurley III men då hände det som gör golfen mer oförsutsägbar än de flesta andra spel.

Hurley III som aldrig varit riktigt nära att vinna på touren hade problem på 15:e hålet. Han hade missat utslaget i en bunker och tvingats lägga upp sig 15 meter kort green med en svår pitch på tredjeslaget. Många trodde att han skulle tappa slag men istället slår han en perfekt pitch som träffar pinnen och går i för birdie.

– Jag blev chockad och så mycket känskor som jag visade där har jag nog aldrig visat tidigare, sa Hurley III efter segern.

Han fistpumpade och dansade på 15:e foregreen och när han sedan rullade i en åttametersputt för birdie via hålkanten på nästa var segern klar. Publiken höll naturligtvis på Hurley II, en underdog som dessutom kommer från Annapolis, bara några mil från Congressional.

Då hade Ernie Els, Vijay Singh och jagande spanske proffsdebutanten Jon Rahm dessutom just tappat söag och Hurleys ledning var tre slag. En marginal som han höll in.

– Det här var kulmen på att jag jobbat enormt hårt på min golf de senaste sex månaderna. Vi har byggt nytt hus och jag har slagit bollar i vår källare där jag byggt en träningsanläggning.

Det fanns fyra platser till The Open Championship på spel på Congresional och de togs av segrande Hurley III, tvåan Vijay Singh, Jon Rahm och Harold Varner III.

Slutställning 


Text: Martin Strömberg • 2016-06-27
BloggBilly Hurley IIICongressionalErnie ElsJon RahmPGA TourTournyttVijay Singh
Scroll to Top