Quicken Loans National – Round Three

Blogg

Ernie berättar om sina yipsproblem

Med sin första bogeyfria rond på evigheter tog sig Ernie Els in i segerstriden på Congressional. Nu jagar han hemmafavoriten.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-26

Han har gått igenom perioder av kraftigt puttyips och han har haft problem med ryggen.

Men nu är Ernie Els plötsligt med i toppstriden i Quicken Loans National efter en bogeyfri 65:a tredje ronden.

– Jag hittade en bra svingtanke på det 17:e hålet igår. Jag behöll den i huvudet när jag somnade och använde den igen på rangen idag. Jag känner mig helt enkelt bekväm över bollen just nu också med puttern, berättade Els efter ronden.

Och det var så sent som i april när han sexputtade på första green på Augusta. Då hade han haft problem med kortputtar en längre tid och han medger att det var en tuff period att gå igenom. Men han valde att fokusera på rätt saker.

– Det var väl nästan som att slå i botten p�� Augusta men jag valde att trycka på reset-knappen och fokusera på de positiva sakerna och började att ändra min inställning lite grann till spelet.

Nu har han chansen att ta sin första seger sedan The Open 2012. Hans 65:a tredje dagen innehöll bland annat en sänkt järnnia direkt i koppen på det tolfte hålet och det var hans första bogeyfria rond på 115 ronder.

– Jag har aldrig slagit ett slag som landat i koppen och det var en fantastisk känsla, sa Els.

I ledningen inför sista ronden finns Billy Hurley III. Hemmafavoriten gick fyra under tredje dagen och han har aldrig vunnit på PGA-touren på 103 starter.

– Det här skulle vara den finaste tävlingen för mig att vinna, sa den förre marinofficeren efter ronden.

På tredjeplats och fortfarande med i täten är den unge proffsdebuterande spanjoren, Jon Rahm, på tolv under par.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-06-26
BloggBilly Hurley IIIErnie ElsJon RahmPGA TourTournytt
Scroll to Top