BMW International Open – Day Four

Äntligen seger för Stenson

Efter 19 månaders segertorka är Henrik Stenson en vinnare igen. Han vann efter en imponerande uppvisning i BMW International Open.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-26 Uppdaterad 2016-06-26

Efter alla regn- och åskuppehåll blev det en 36-hålsdag för många av spelarna i Köln under söndagen.

Först färdigspelades tredjeronden där Henrik Stenson och dansken Thorbjörn Olesen följdes åt stora delar av ronden. Båda storspelade och sköt 67 slag och till slut hade Stenson (-16) ett slags ledning inför slutronden.

Under slutronden tappade både Stenson och Olesen slag tidigt men den svenska världssjuan höll sig hela tiden i täten, periodvis tillsammans med sydafrikanen Darren Fichardt.

– Det kändes som att jag höll på att ställa till det första nio med några missar. Men på sista nio lyckades jag komma tillbaks och göra birdies på parfemmorna och 17:e och det känns naturligtvis väldigt skönt att få vinna här igen efter att ha varit nära de senaste åren, sa Stenson efter segern

När det väl behövdes presterade Stenson och med tre birdies sista sex hålen knöt han ihop sin första seger sedan Dubai i november 2014.

Och på frågan om den segerlösa tiden fått honom att tvivla på sig själv svarade Stenson:

– Ja, lite grann. Under senare delen av 2015 spelade jag riktigt bra utan att lyckas vinna men antingen spelade jag inte tillräckligt bra i slutet eller så spelade någon annan briljant. 

Fichardt och Olesen delade andraplatsen, tre slag bakom Stenson.

Stenson vann även BMW International för tio år sedan, 2006.

Segern lyfter hon till sjätte eller femte plats på världsrankingen och det var den 101:a svenska segern på Europatouren genom tiderna.

Slutställning 


Text: Martin Strömberg • 2016-06-26
BloggEuropean TourHenrik StensonThorbjörn OlesenTournytt
Rulla till toppen