Quicken Loans National – Round Two

Blogg

Hurley hämtade in Rahm

Spanjoren fortsätter att övertyga

Text: Martin Strömberg • 2016-06-25

Det tog 28 hål innan spanjoren Jon Rahm gjorde sin första bogey som professionell golfspelare på Congressionals tionde hål. Han gjorde senare ytterligare en men trots det fick han ihop en 67:a andra dagen av Quicken Loans National. Det innebär elva under totalt och delad ledning tillsammans med spelpartnern de första två dagarna, Billy Hurley III.

– Jag slog många bra slag och lyckades hålla gaspedalen nere och fortsätta attackera vilket inte är vanligt här på Congressional, sa Hurley III efter sin rond på sex under par.

21-åriga Rahmn är den stora snackisen den här veckan. Rahm som länge var rankad som världens bästa amatör gjorde proffsdebut på torsdagen och han har presterat stor golf de första två dagarna.

– Jag är bara glad över att vara här. Om ni sagt till mig för tio år sedan att jag skulle leda en PGA Tour-tävling när jag var 21 år hade jag inte trott er.

Tre slag bakom tätduon ligger 53-årige Vijay Singh. Den trefaldige majorsegraren har 34 segrar på PGA-touren men har inte vunnit sedan 2008. Nu har han gett sig själv ett fint läge inför helgens spel.

– Det vore fantastiskt att få vinna igen men vi är bara halvvägs och jag ska bara fokusera på spelet en dag till så får vi se hur det ser ut inför sista ronden, sa Singh efter sin 66:a (-5).

Carl Pettersson har det fortsatt tungt och han missade kvalgränsen klart med sina ronder på 75-76.

Ställningen

Se Jon Rahms magiska inspel nedan 


Text: Martin Strömberg • 2016-06-25
BloggBilly Hurley IIICarl PetterssonJon RahmPGA TourTournyttVijay Singh
Scroll to Top