BMW International Open – Day One

Blogg

Stenson känner av knäskadan

Henrik Stenson är delad sex after första ronden av BMW International Open. Men det opererade knät gör sig påmint efter US Open.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-23 Uppdaterad 2016-06-23

Det fanns ju en hel del frågetecken att räta ut eller kröka till efter Henrik Stensons sorti ur US Open på Oakmont förra lördagen.

Hur mår kroppen?

Hur är det med formen?

Man ska inte dra några stora växlar efter en dags spel av en tävling men fyra under par på Gut Lärchenhof är klart godkänt i de luriga vindförhållanden som rådde.

Och Stenson verkar inte alltför orolig över de känningar som han haft den senate tiden i det knä som han opererade i vintras.

– Det känns lite grann men det är förhoppningsvis inget allvarligt. Om det blir värre så får jag åka och göra en ny magnetröntgen och se om något är fel men det hoppas jag inte, sa Stenson till ET:s hemsida efter sin fina 68:a.

Med tjock ruff och luriga crossvindar på många hål fösökte Stenson hålla det enkelt första ronden och lyckades bra. Han träffade 12 av 14 fairways och 16 greener,  och med lite bättre flyt på det kortklippta (34 puttar) hade det kunnat bli en riktigt bra score. 

– Jag är relativt nöjd. Ruffarna är tjocka i år och jag var egentligen inte i trubbel någonstans bortsett från en missad wedge på tionde hålet.

Han delar sjätteplatsen med bland andra Magnus A Carlsson. Västeråsaren var ett tag sex under för varvet men två sena bogeys gjord en kanonrond till en helt okej dito.

– Det kändes bra idag, jag var bra med från tee och satte några bra puttar också, säger Carlsson till Svensk Golf.

Leder i Köln gör fransmannen Raphael Jacquelin på sju under par efter en bogeyfri rond. Han är ett slag före engelsmannen Oliver Fisher.

Ställningen

Stenson känner av knäskadan

Text: Martin Strömberg • 2016-06-23
BloggEuropean TourHenrik StensonMagnus A. CarlssonTournytt
Scroll to Top