U.S. Open – Round Three

Lowry leder trots pliktslag

Det är irländskt i toppen av US Open. Shane Lowry leder med två slag – detta trots att han pliktade sig själv under lördagen.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-19 Uppdaterad 2016-06-19
Lowry leder trots pliktslag

Det är irländskt i toppen av årets andra herrmajor.

Shane Lowry har ryckt åt sig en tvåslagsledning och detta trots att han pliktade sig själv under andra ronden.

Spelet bröts återigen på grund av mörker sent på lördagskvällen. Då var Lowry fem under par och hade spelat till sig en tvåslagsledning före Andrew Landry, skrällen som är rankad 624:a i världen.

Men Lowrys ledning hade kunnat vara ännu större om han inte dragit på sig ett pliktslag på det 16:e hålet tidigare under dagen.

– Jag hade en rak upppförsputt på tio meter och när jag adresserade bollen så rörde den sig lite grann och jag var tvungen att plikta mig själv. Det är väldigt irriterande när det händer i en så här stor tävling, sa Lowry.

Han räddade bogey på hålet och resten av den långa dagen gick han sedan fem under par. Och han var glad att han inte behövde spela fler hål.

– Det var en riktigt lång dag och jag ser fram mot att komma tillbaks på morgonen för att spela klart. Jag började bli trött på slutet och det hade varit tufft att orka fyra hål till. 

Lowry har vunnit en WGC-tävling (Bridgestone Invitational 2015) men har som bäst varit delad nia i US Open förra året. Efter ronden sa han att han var förvånad hur bekväm han känner sig i situationen.

– Jag tyckte om det här stället direkt när jag kom hit. Jag föröskte hitta ett bra sätt att ta mig runt banan här och det har fungerat bra hittills. Jag gillar att se mitt eget namn högst upp på ledartavlan och kan jag fortsätta att spela så här så vet ingen vad som händer i morgon.

På andraplatsen finns Andrew Landry. Han inledde med 66 slag för att tappa lite andradagen men har sedan dess bitit sig fast i toppen. Han är rankad 624 i världen men har inga planer på att vika ner sig sista dagen.

– Jag försöker hålla det enkelt, träffa många greener, slå bollen till rätt ställen. Jag har egentligen inte gjort något perfekt jobb men jag känner mig inte nervös utan fokuserad.

Det är fortfarande nästan halva tävlingen kvar och bland spelarna i toppen på ledartavlan är det bara Jason Day (delad 8) och Zach Johnson (delad 8) som har vunnit majors tidigare.

Närmast bakom Lowry och Landry jagar bland andra Dustin Johnson, Lee Westwood och Sergio Garcia (alla delade treor) sin första majorseger.

David Lingmerth tapade fem slag första nio under söndagen, gick på par sista nio för 75 slag och är på delad 40:e plats, elva slag bakom Lowry.

Det kommer att bli en nervös och lång dag även under söndagen.

Ställningen


Text: Martin Strömberg • 2016-06-19
BloggAndrew LandryDustin JohnsonJason DayLee WestwoodOakmont CCSergio GarciaShane LowryTournyttUS OpenZach Johnson
Rulla till toppen