5de46fb2abe60

Blogg

Nu kommer solen till Oakmont

Oväder ryckte sönder första dagen av årets US Open på Oakmont. Tre avbrott innan förmiddagsfältet spelat klart.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-16 Uppdaterad 2016-06-16
Nu kommer solen till Oakmont

Det första avbrottet för åska kom redan klockan 10 lokal tid och det följdes senare av två till. Kvalspelaren Andrew Landry leder i skrivande stund på tre under par och har en birdieputt på sista hålet (banans nionde) när spelet återupptas på fredagen.

– Jag hörde åskan på nians fairway men hoppades hinna putta ut. Avbrotten är aldrig roliga men jag lyckades hålla mig lugn. Jag stängde av telefonen och tog det lugnt, det är skönt att kunna stänga in sig själv lite, sa Landry efter första dagens spel.

Bästa svensk är David Lingmerth som är en av två blågula spelare på första halvan. Han är ett över par efter 16 hål och är delad 16:e just nu.

 

 

Nu kommer solen till Oakmont
Foto: Göran Söderqvist

Mikael Lundberg hann precis spela klart och han gick på 75 slag (+5).

Delade tvåor är Bubba Watson och Danny Lee på två under par.

Jordan Spieth är på par efter tio spelade hål medan Rory McIlroy har haft det kämpigt och är fyra över par efter 13 hål.

Nu kommer arrangörerna att försöka få runt hela fältet samt även klämma in rond två under fredagen. Det innebär att fyra av svenskarna troligen kommer att få spela 36 hål andra dagen.

Prognoserna för fredagen är betydligt bättre och det ser ut att bli molnigt på morgonen för att sedan sprick upp och bli soligt på eftermiddagen.

Något som arrangörerna och spelarna tacksamt tar emot.

Ställningen

 

Nu kommer solen till Oakmont

Text: Martin Strömberg • 2016-06-16
BloggAndrew LandryBubba WatsonDanny LeeDavid LingmerthJordan SpiethPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top