5de46fe78d8ab

Blogg

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open

Senast US Open avgjordes i Pennsylvania var han med i tävlingen. Nu ska Peter Hedblom vara expertkommentator för sin första major.

Text: Erik Hallberg • 2016-06-15 Uppdaterad 2016-06-15

Peter Hedblom har lämnat tourlivet och istället börjat jobba som expertkommentator på Viasat. 

Årets US Open blir Hedbloms första major som kommentator, något som får gävlesonen att tända till lite extra.

– Det ska bli jäkligt kul att få kommentera en major. Jag har gjort två ET-tävlingar förut men det känns verkligen som att man taggar till lite extra när det är en av de största tävlingarna. Det känns som att jag ska rakt in i hetluften nu, då gäller det att vara på tårna, säger Hedblom.

Peter har själv spelat US Open tre gånger, 2005, 2006 och 2013. 

Vi bad Hedblom ranka de sex svenska spelare som kvalat in till årets tävling på Oakmont CC.

Se listan nedan: 

 

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open
Foto: Göran Söderqvist

6. Mikael Lundberg

Hedbloms kommentar:

– Lundberg har bra potential men jag tror att han är lite för ovan att spela på den här typen av bana. Greenerna här är snabbare än vad han spelat på tidigare så det gäller att han kan kontrollera det. Kanske är han orädd också, det kan vara en fördel att komma orädd till tävlingen men då gäller det att han får en bra start. 

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open
Sebastian Söderberg tillsammans med Hedbloms förre caddie Jesse Karlsson. //Foto: Göran Söderqvist

5. Sebastian Söderberg

Hedbloms kommentar:

– Söderberg är en jädra talang med en hög kapacitet. Jag spelade med honom någon gång förra året och han har mycket golf i kroppen. Sen är det frågan om han har tillräckligt med rutin för att kunna leverera på en sån här bana. Sebastian kommer dock ha min gamle caddie Jesse Karlsson på bagen, så kanske att Jesse kan bidra med den nödvändiga rutinen som behövs för en bra placering.

Det svåraste blir greenerna som är extremt snabba. Några sådana greener har ju Sebastian aldrig spelat på.

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open
Foto: Göran Söderqvist

4. Peter Hanson:

Hedbloms kommentar:

Peter har definitivt ett spel och en rutin för att kunna vara med och slåss om en topp-10-placering. Hanson är vanare att spela på den här typen av greener än vad Söderberg och Lundberg är, det tror jag kommer att gynna honom. Det viktigaste är att han hinner få alla bitar på plats innan tävlingen drar i gång, på den här typen av bana så behövs det att alla delar av spelet fungerar.

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open
Foto: Göran Söderqvist

3. Alex Norén

Hedbloms kommentar:

– Alex har visat att han är en riktigt bra spelare. Sedan är han också en jäkligt bra puttare. Men det är samma sak med honom som med de andra, det var ett tag sedan han puttade på så här snabba greener. På något vis så är puttingen lite av en färskvara. Även fast man har gjort det tidigare så tror jag att det kan bli tufft att komma igång med den. 

– Ett till plus för Alex är att han är bra på att slå ur ruff. Det är också viktigt, för där kommer man ligga någon gång under veckan. Sedan har han en rätt så brant sving vilket passar bra i ruff då det gör det lättare att få ut bollarna.

– Jag tror Alex har en hygglig chans att nå en fin placering.

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open
Foto:Gettyimages

2. David Lingmerth

Hedbloms kommentar:

– Lingmerth har kapacitet – han har ju vunnit Memorial. Även fast det är en helt annan bana så är det i alla fall jäkligt snabba greener där också. Man vet att han kan hantera den snabbheten. Han är en av de svenskar som har mest vana av den här typen av bana och greener. Det kan låta löjligt men ibland så räcker inte tre-fyra dagar för att vänja sig vid greenerna. Det är så mycket snabbare än vad många någonsin puttat på. Man måste ha ett mycket långsammare stroke. Har man bara lite för mycket fart i putten så får man en retur på två meter. Den biten tror jag David kan klara av.

 

Så rankar Hedblom svenskarna inför US Open
Foto: Gettyimages

1. Henrik Stenson

Hedbloms kommentar:

– Jag hoppas på Henrik som segrare men jag vet inte. Han har ju haft ett lite annat upplägg nu där han har spelat lite mindre den senaste tiden. Förhoppningsvis är det bra då han är utvilad. Stenson är ju en grym järnspelare men frågan är om hans puttning är tillräckligt bra på så här snabba greener. Trots det så ser jag Henrik som vårt bästa hopp.


Text: Erik Hallberg • 2016-06-15
BloggAlexander NorenDavid LingmerthHenrik StensonMikael LundbergPeter HansonPeter HedblomSebastian SöderbergUS Open
Scroll to Top