U.S. Open – Preview Day 1

Blogg

Spieth: “Hade varit nöjd med 75 slag och en öl”

Förra året lyckades Jordan Spieth vinna sin andra raka major i och med segern i US Open på Chambers Bay. Nu hoppas han kunna försvara titeln på svåra Oakmont CC utanför Pittsburgh.

Text: Jesper Johansson • 2016-06-14 Uppdaterad 2016-06-14
Spieth:

Den regerande US Open-mästaren Jordan Spieth har sedan segern på Chambers Bay i fjol legat i den absoluta toppen av världsrankingen. Nu, ett år efter segern, är han en av favoriterna till att ta hem tävlingen, och kollapsen i US Masters tidigare i år är inget han är bekymrad över. Då tappade han en fem slag stor ledning under det avslutande varvet.

– Ärligt talat, jag tror inte att det spelar någon roll nu efter segern på Colonial för tre veckor sedan, sa Jordan Spieth under en presskonferens på måndagen.

Jordan Spieth vann årets första tävling på Hawaii i imponerande stil men efter det gick det trögt. På fem starter fram till US Masters lyckades han bara komma topp-10 vid ett tillfälle.

Även efter årets första major gick det dåligt – i Jordan Spieths mått mätt – och därmed har han tappat sin position som världens bäste spelare till Jason Day. Men Jordan Spieth känner sig ändå väl förberedd inför årets US Open och menar att fairway-träffar inte är det viktigaste.

– Det mest intressanta när jag tittat tillbaka på hur det såg ut 2007, när US Open spelades på Oakmont senast, är att utav de spelare som slutade topp-10 var det kanske en eller två spelare som var topp-10 i antal fairwayträffar.

– Det går emot allt jag sagt tidigare. Att man måste träffa fairway från tee för att kunna landa nära green, sa Jordan Spieth.

Jordan Spieth spelade på Oakmont för sex veckor sedan och menar ändå att det är en riktigt tuff bana.

– Och banan har förändrats en hel del sedan dess. Jag har nu spelat 27 hål den här veckan och banan är i otroligt skick. Jag tänkte att med den vind det var i går (söndag) hade jag varit nöjd med att gå runt på 75 slag och sedan tagit en öl. Men om det är mindre vind är banan lättare att spela, även om den fortfarande är väldigt tuff. Jag tror inte att någon spelare kommer att gå under banans par över 72 hål och om jag lyckas gå på par är jag väldigt nöjd, sa Jordan Spieth.


Text: Jesper Johansson • 2016-06-14
BloggJordan SpiethOakmont CCPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top