Wells Fargo Championship – Round One

Rory irriterad på Phil och Rickie

I en intervju med David Feherty berättar världstrean vad som irriterade honom under PGA-mästerskapet 2014 och hur det motiverade honom att vinna.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-14 Uppdaterad 2016-06-14
Rory irriterad på Phil och Rickie

Han är världstrea och har fyra majors på meritlistan, bland annat US Open från 2011 på Congressional. Klart att Rory McIlroy är en av huvudfavoriterna på Oakmont.

I en intervju med David Feherty på Golf Channel berättar nordirländaren om sin senaste majorseger på Valhalla 2014 när McIlroy vann efter en tuff slutkamp i halvmörkret mot Phil Mickelson och Rickie Fowler.

Och vad det var som gjorde att han hittade motivationen på sluthålen.

– Jag var på ett uppdrag. Jag skulle jaga ner Phil och Rickie, som spelade i bollen framför oss. De kom igång och började spela bra  och jag såg att de började köra high-fives och peppa varandra. På sätt och vis gjorde det mig irriterad, båda försöker vinna en major, jag vet att jag skulle aldrig göra så i en major. Om någon börjar spela bra så försöker jag besegra dom. Jag börjar inte göra high-fives och fist-bumps, jag vill vinna över dom, förklarar McIlroy.

Och till slut lyckades McIlroy via en birdie på sista hålet vinna ett slag före just Mickelson och två före Fowler.

– Tack och lov lyckades jag, nätt och jämnt, säger McIlroy.

Under första dagen av US Open spelar McIlroy med just Fowler, som det ska poängteras är en mycket god vän till McIlroy, och duon startar klockan 14.24 tillsammans med Masterssegraren och halvsvensken, Danny Willett.

Länk till intervjun


Text: Martin Strömberg • 2016-06-14
BloggPhil MickelsonRickie FowlerRory McIlroyTournyttUS Open
Rulla till toppen