KPMG Women’s PGA Championship – Final Round

Blogg

Major business, Brooke!

En fantastisk finish tog kanadensiskan Brooke Henderson till särspel. Väl där avgjorde hon direkt.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-13 Uppdaterad 2016-06-13

Med nio hål kvar såg ingen ut att kunna hota världsettan Lydia Ko i KPMG Women´s PGA Championship. Ko ledde med tre slag, spelade hur säkert som helst och Sahalee CC är inte den lättaste banan som finns att hitta många birdies på.

Men en spelare kunde.

Den 18-åriga kanadensiskan – hon är några månader yngre än Lydia Ko – rullade i en lång eagleputt på elvan och visade sedan riktig mästarklass i slutet.

– När eagleputten rullade i kände jag verkligen hur energin svängde, det var som ett stort hopp uppåt och sedan rullade det på. Bra räddning på 14:e och två bra puttar på sista hålen, berättade en lycklig Henderson.

Hon hamnade i ruffen på sista hålet men från ett riktigt svårt läge räddade hon sitt par. När Lydia Ko “bara” gjorde par på sista hamnade duon i särspel. Henderson gick på 65 slag sista ronden (-6) medan Ko fick nöja sig med 67 slag.

 

 

Major business, Brooke!
Vad har jag nu ställt till med? // Foto: Getty Images

De spelade 18:e hålet på särspelet och Ko slog först upp sig sju meter ifrån. Då svarade Henderson med att limma upp sitt slag en knapp meter från hål på den stentuffa par-fyran. Segern var klar och Henderson blev den yngsta segraren i tävlingens historia.

– Jag läste alla namn på pokalen och det var ganska coolt. Det här är en otrolig känsla.

Ko kunde ha tagit sin tredje raka major men föll på mållinjen. Hon hyllade sin medspelare efteråt.

– Jag är jättenöjd med hur jag spelade men idag var det någon som spelade bättre och det är bara att gratulera Brooke.

Inför förra säsongen var Henderson rankad 221:a i världen. I och med segern i årets andra major kommer hon att klättra till en andraplats.

– Det är klart att jag har drömt och hoppats att det var möjligt men jag visste naturligtvis inte om jag skulle lyckas så här bra. Det är en dröm som går i uppfyllelse.

Anna Nordqvist gjorde ännu en hyperstabil insats. Hon gick på par sista ronden efter 16 par, en birdie och en bogey och slutade delad åtta.

Slutställning

 


Text: Martin Strömberg • 2016-06-13
BloggAnna NordqvistBrooke HendersonLPGA TourLydia KoTournytt
Scroll to Top