Lyoness Open – Day Three

Blogg

Kinhult jagar segern i Österrike

Efter en tung rookiesäsong har veckan i Österrike varit ett lyft för Marcus Kinhult. Efter 65 slag på lördagen har han klar segerchans.

Text: Martin Strömberg • 2016-06-11

Efter en framgångsrik amatörkarriär blev Marcus Kinhult proffs inför ET-kvalet ifjol och lyckades direkt skaffa sig spelrättigheter på Europatouren.

Men första säsongen har varit tuff hittills med mestadels missade kvalgränser, sviktande form och med det sargat självförtroende. 

– Jag har inte spelat bra i år och jag har inte varit med mentalt hela tiden heller. Den här veckan känns det bättre.

Men årets andra klarade kvalgräns igår följdes av en fin 65:a tredje dagen på Diamond CC. Hastigt och lustigt är Kinhult sjua inför avslutningsronden och i allra högsta grad med i striden om segern. Avståndet upp till ledande sydafrikanen Zander Lombard är endast fyra slag.

– Det var en kul dag idag. Det fungerade bättre från tee till green och puttern var också bra. Skönt med en låg score efter en lång tid utan, berättar Kinhult för Svensk Golf.

Spelkamraten för dagen, Chris Paisley, inledd med att mata birdies och efter ett tag hakade Kinhult på. När de väl signerat sin kort var Kinhult ett före.

��� Ja, han drog med sig mig lite grann och var före mig ända till 16:e eller 17:e. Banan spelades lite lättare idag och med mindre vind.

Näst bästa svenskar är Mikael Lundberg, som vann här 2014, samt Magnus A Carlsson, båda på delad 12:e plats på fyra under par.

– Det kändes bra idag. Många bra chanser och de gånger jag var lite off lyckades jag rädda mig bra, berättar Magnus A Carlsson för Svensk Golf.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-06-11
BloggEuropean TourMagnus A. CarlssonMarcus KinhultMikael LundbergTournytt
Scroll to Top