5de471b88980a

Blogg

Där satt den, Anna!

Anna Nordqvist gjorde precis som förra året: Hon tog hem Shop Rite LPGA Classic – och sin sjätte seger på LPGA-touren!

Text: Michael Åhman • 2016-06-05 Uppdaterad 2016-06-05

Inför sista rundan låg Anna två slag bakom lördagens succéspelare – fransyskan Karine Icher.

Vår svenska stjärna fick precis den start på rundan som hon önskade: Efter att ha gjort birdies på tre av de fyra första hålen hade hon passerat både Icher och farliga japanskan Haru Nomura.

Men det blev spännande: På det elfte hålet var Nomura ikapp Anna – men på nästa kontrade Nordqvist med en ny birdie och sedan höll hon undan ända in i klubbhuset.

Men det var spännande in i det sista. Annas enda green-miss kom på det 18:e hålet och hon stod inför en tremetersputt för att kunna vinna utan särspel.

Med en finalrunda på 64 slag slutade Anna på 196 slag (-17) efter de tre dagarna – ett slag bättre än Nomura och tre slag bättre än trean Icher.

– En fantastisk känsla eftersom jag spelat riktigt bra hela våren, jag har bara inte fått med mig resultaten. Det började bli lite frustrerande ett tag, förklarar Anna för LPGA-tourens hemsida.

Segern på Stockton Seaview Hotel & GC i New Jersey var Annas sjätte på LPGA-touren och alltså andra i rad i ShopRite LPGA Classic. Det betyder också att hon sannolikt kommer att kliva upp från 19:e till 16:e plats på världsrankingen.

Anna Nordqvist är för övrigt den förste europe att vinna på LPGA-touren sedan Suzann Pettersen vann Manulife LPGA Classic i juni förra året.

– Min caddie sa till mig att ha tålamod och det gjorde hela mitt team, eftersom de visste hur bra jag spelade. Ju längre du måste vänta och ju mer tålamod du måste visa, desto skönare blir det när du till slut får utdelning.

Pernilla Lindberg har spelat stabilt hela helgen och med 207 slag (-6) landar Pernilla på en delad 22:a plats.

Caroline Hedwall (-2 totalt) slutade på delad 55:e plats medan Maria McBride (+1) fick en delad 67:e plats.

I segerintervjun efteråt tog Anna Nordqvist än en gång upp betydelsen av besöket hemma i Sverige och Största Tjejlägret för 90 golfande tjejer i åldrarna 12-18.

– Jag åkte dit för att försöka inspirera dem. Men det slutade med att de inspirerade mig mycket mer än de anar. Jag lämnade banan halv tio på lördagskvällen och då var det fortfarande 20 tjejer ute och tränade. Det fick mig att minnas min egen resa sedan jag var i deras skor. Allt är möjligt om du tror på dig själv och om du arbetar hårt, säger Anna till LPGA-tourens hemsida.

Hela resultatlistan hittar du här.

Där satt den, Anna!
Anna Nordqvist försvarade titeln och kammade hem både pokal och 225.000 dollar på The Bay Course på Stockton Seaview Hotel & GC i Galloway, New Jersey. // Foto: Hunter Martin/Getty Images

Text: Michael Åhman • 2016-06-05
BloggAnna NordqvistLPGA TourPernilla Lindberg
Scroll to Top