5de47210a87fe

Var tog Dubuisson & Jaidee vägen?

Saknar du Victor Dubuisson och Thongchai Jaidee i startfältet? Det gör Nordea Masters också.

Text: CM Hellsten • 2016-06-03 Uppdaterad 2016-06-03
Var tog Dubuisson & Jaidee vägen?

Efter två säsonger i Skåne har European Tour återvänt till 08–området. Det är dock första gången som Lagardére Sports (som äger tävlingen) arrangerar Nordea Masters på Bro Hof.

Under fredagsvarvet träffade svenskgolf.se/wp Claes Nilsson, som  är golfansvarig på Lagardére Sports, på läktaren vid 18:e hålet.

– Vi är väldigt nöjda och får mycket beröm från publik, partners och spelare. På torsdagen var publiksiffran 7 800 och det känns som att det är fler där ute i dag. Vi räknar med mellan 65 000 och 70 000 åskådare på hela veckan. Det märks att det finns ett intresse i Stockholmstrakten efter två år i Skåne.

Svenske världssexan Henrik Stenson är förstås det stora affischnamnet i Nordea Masters.

Men Claes Nilsson fick två sena återbud från – thailändaren Thongchai Jaidee som vann Nordea Masters 2014 och är rankad 51 i världen samt fransosen Victor Dubuisson (rankad 68 i världen).

– Jaidee angav personliga skäl, det var något som hade hänt i familjen och han fick flyga hem till Thailand, säger Claes Nilsson.

Och Dubuisson?

– Han hade anmält sig själv till tävlingen men managern ringde och berättade att han inte kunde komma. Det är andra året i rad som han drar sig ur. Det var ju inte så att vi marknadsförde honom på samma sätt som ifjol, men jag blir besviken när en spelare säger ja och sedan inte kommer.


Text: CM Hellsten • 2016-06-03
BloggBro HofEuropean TourNordea MastersThongchai JaideeTournyttVictor Dubuisson
Rulla till toppen