Sebastian Söderberg har som vana att spela bra i Nordea Masters. Nu höll det i 16 hål. // Foto: Göran Söderqvist

Blogg

”Svårt att inte tänka på US Open”

Sebastian Söderberg började starkt, men så kom 17:e...

Text: Michael Åhman • 2016-06-02
”Svårt att inte tänka på US Open”

I måndags kvalade Sebastian Söderberg in för US Open på Oakmont. Han gjorde det efter en spännande avslutning med särspel.

I dag spelade Söderberg ut på Bro Hof och Nordea Masters. Men han erkände att tankarna redan börjar vara i USA.

– Ja, lite grand så klart, skrattar han. Det har varit svårt att inte tänka på det under de senaste dagarna. Det ska bli grymt kul och det är klart att tankarna smyger på ibland.

Sebastian har ett bra facit i den svenska ET-tävlingen. För två år sedan ledde han (!) under den andra dagen. Och i fjol blev det en delad tredjeplats.

Det började bra även i dag. Sebastian låg -2 och såg ut att gå mot en mer än OK startrunda. Då kom det berömda ö-hålet, banans 17:e.

– Det var ett dåligt slag bara. Jag skar ut den i vattnet och det slutade med en tråkig dubbelbogey.

Men Sebastian menar att han inte spelat bra alls under dagen.

– Nej, det var inga jättebra slag i dag. Jag lyckades få ihop det på något sätt under de första sexton hålen. Par i dag (som blev hans score) är OK med tanke på hur jag slog bollen.

Sebastian – som också hyllar banans skick – menar att han inte har någon direkt målbild för årets spel på Nordea Masters.

– Jag fokuserar egentligen på Challenge Tour (där han ligger trea). Här är jag med för att det är riktigt roligt att vara här. Det är lite bättre spelare och lite mer utmanande. Och det är så klart kul om jag kan vara med och hugga under helgen.

 


Text: Michael Åhman • 2016-06-02
BloggBro HofEuropean TourNordea MastersSebastian SöderbergTournytt
Scroll to Top