Blogg

Ska Spieth hålla den här gången?

Förra veckan tappade han allt under söndagen. Nu har Jordan Spieth segerläge igen.

Martin Strömberg • 2016-05-29

Det har varit några underliga veckor för Jordan Spieth. Han missade först kvalgränsen på Sawgrass, sedan tappade världstvåan svingen förra veckan på Four Seasons och föll som ett sänke genom fältet sista dagen.

– Det tog ganska hårt på mig och jag skulle bli besviken om jag inte vinner i morgon, sa Spieth efter tredje ronden av Dean & Deluca Invitational.

Han jagar sin första seger på PGA-touren i sin hemstat och han kommer att ställas mot en anna Texasbo under slutronden. Ryan Palmer är medlem på Colonial och kommer att ha ett massivt stöd på sin hemmaklubb.

– Det finns ingen särskild rivalitet mellan oss. Det finns ingen jag spelar så många träningsronder med som Ryan och det kommer att bli riktigt kul. Men historiskt sett i den här tävlingen är det svårt att vinna från ledningen så det finns många andra spelare som har chansen, sa Spieth.

Nio spelare är inom fyra slag från ledningen men Spieth menar att nyckeln för honom själv är att hitta lite fler fairways och att fortsätta vara aggressiv med järnen.

– Jag är mer nöjd med svingen den här veckan och jag har mycket bättre förtroende för vad jag gör. Jag har varit extremt noggrann med grunderna och det känns som att jag vågar vara aggressiv igen.

Spieth avslutade med dagens enda bogey efter en chip-tvåputt på sista men gick ändå på 65 slag tredje ronden. Han är totalt tolv under par inför sista ronden.

Här nedanför kan ni se att han trots den bogey kan chippa ganska bra.

Tyvärr tappade svenskhoppet Jonas Blixt under tredje ronden. Han gick på 75 slag och föll ner till en delad 56:e plats.

Ställningen

 

 

 

Scroll to Top