LPGA LOTTE Championship Presented By Hershey – Final Round

Blogg

Lindberg vidare med ett nödrop

Fantastisk thailändska jagar tredje raka LPGA-segern. Lindberg jagar bättre långt spel.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-28 Uppdaterad 2016-05-28

Det blir bara en svenska som spelar i helgen på LPGA Volvik Championship. 

Pernilla Lindberg hade marginalerna på sin sida och slank med som delad 66:a med sina två över par. Tyvärr blev det ett slag för mycket för Caroline Hedwall som var tre över par liksom för Paula Creamer (+4), Yani Tseng (+4) och MIchelle Wie (+8).

Lindberg träffade åtta fairways och åtta greener och vill gärna få upp båda siffrorna lite i helgen.

– Mitt långa spel har inte varit tillräckligt bra men det var ändå bättre idag än igår så jag gav mig själv fler chanser. Greenerna är hårda den här veckan men var klart mjukare när jag spelade på morgonen så det gjorde det lite lättare idag också, berättar Lindberg för Svensk Golf.

I toppen för tredje veckan i rad finns thailändskan Ariya Jutanugarn som har chansen att ta sin tredje raka seger på LPGA. Thailändskan har hittat en formtopp som heter duga och är elva under efter två ronder.

– Jag slog inte mina järnslag så bra idag men jag fick i lite puttar sista nio, sa thailändskan, som kan bli den första sedan Inbee Park 2013 att vinna tre raka.

– Jag tänker inte på om jag ska vinna eller förlora utan bara på att slå så bra slag som möjligt hela tiden och ha kul, sa Jutanugarn efter sin 68:a.

Pernilla Lindberg går ut tidigt på lördagen och hoppas på fina förhållanden och möjligheten att avancera finns naturligtvis där.

– Jag hoppas kunna fortsätta förbättra mitt långa spel. Mitt närspel och min puttning finns där redan. Så länge jag har tålamod med mitt långa spel så hoppas jag att jag kan fortsätta att ge mig fler och fler birdiechanser.

Ställningen

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-28
BloggAriya JutanugarnLPGA TourPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top