BMW PGA Championship – Day Three

Blogg

Hanson fyra bakom Hend

Toppen packades ihop under tredje ronden. Mängder av spelare har chansen att vinna BMW PGA Championship - Peter Hanson är en av dem.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-28 Uppdaterad 2016-05-28

Efter ännu en dag då Wentworth visat att ingenting är säkert förrän korten skrivits under återfinns australiern Scott Hend i ledningen av BMW PGA CHampionship.

Han avslutade i stil med att lukta på albatross på sista hålet och rulla i en enmetersputt för eagle.

Länge såg engelsmannen Danny Willett ut att kunna hålla ledningen men med fem tappade slag sista tio hålen föll Masterssegraren tillbaks till en delad femteplats.

Peter Hanson var två under tidigt men också han tappade slag på de tuffa hålen mitt i sträckningen. Han räddade en parrond genom att återigen göra birdie på 17:e och 18:e och har nu bara fyra slag upp till Hend. En söndag på Wentworth kan innebära fyra slag hit och dit på två hål.

– Jag spelar bra men det är väldigt små marginaler här. Skön avslutning med två birdies. DEt behövs både bra golf och lite flyt för att kunna vinna här, säger Hanson till Svensk Golf.

Dagens rond kom från engelsmannen Tyrrell Hatton som med sin 66:a tog sig från 24:e till en ensam andraplats.

Lee Westwood klättrade från 19:e till tredje med en 68:a.

Inför sista dagen finns 17 spelare inom fem slag och alla kan vinna. Det går att skjuta lågt och kanske till och med att spelare ännu längre ner fortfarande har en chans.

Ställningen

 

Hanson fyra bakom Hend

Text: Martin Strömberg • 2016-05-28
BloggDanny WillettEuropean TourLee WestwoodPeter HansonScott HendTournytt
Scroll to Top