The Masters – Round Two

En ny superstjärna föds under Nordea Masters?

Nordea Masters har en lång tradition av segrare som senare har blivit superstjärnor. Nu har tävlingen gjort klart med spelaren som kan få den rollen 2016.

Text: • 2016-05-24 Uppdaterad 2016-05-24

Luke Donald, Adam Scott, Lee Westwood och Graeme McDowell.

Listan på namn som en gång har vunnit Nordea Masters tidigt under karriären, för att senare ha blivit superstjärnor är lång – och visar på en imponerande fingertoppskänsla från arrangörshåll.

Nu är spelaren som förhoppningsvis ska vandra samma väg klar för årets tävling.

Engelsmannen Matthew Fitzpatrick är nämligen klar för spel.

 ”Stod väldigt högt på min önskelista”

– Det känns jätteroligt att han kommer hit och spelar. Matthews namn stod väldigt högt på min önskelista inför årets tävling, säger Claes Nilsson som är ansvarig för Nordea Masters.

21-årige Fitzpatrick blev proffs så sent som 2014 efter en fin amatörkarriär, men behövde inte vänta särskilt länge innan han var namnet på många britters läppar.

I fjol vann han nämligen klassiska British Masters, som återigen gjort comeback på tourschemat.

Det öppnade många dörrar – bland annat den till Augusta National.

Och återigen överraskade engelsmannen positivt, genom att sluta på sjunde plats.

 ”Vår tävling har en särskild plats i deras hjärtan”

– Det är roligt att vi har en tävling med så många välkända namn på listan över segrare. De kanske inte var superstars när det hände, men jag vet att Sverige och vår tävling har en särskild plats i deras hjärtan eftersom segern här betydde mycket för dem. Jag hoppas verkligen att Fitzpatrick kommer att vara med och slåss om det i år.

Därmed börjar det slutgiltiga startfältet i Nordea Masters ta form och det blir Henrik Stenson och Lee Westwood som är de mest framträdande namnen.


Text: • 2016-05-24
BloggMatthew FitzpatrickNordea MastersTournytt
Rulla till toppen