Blogg

Garcia vann på Seve-vis

Det blev en något oväntad upplösning av AT&T Byron Nelson. Och när ledarna föll ifrån stod Sergio Garcia som en vinnare igen när röken skingrats.

Martin Strömberg • 2016-05-23

Han var i vattenhinder två gånger under sista nio på TPC Four Seasons. Ändå lyckades spanjoren Sergio Garcia kämpa sig in i ett särspel och väl där vann han direkt efter en fantastisk drive medan Koepka satte sin drive i vattnet.

– Förmodligen den bästa driven under hela veckan och det här känns fantastiskt, sa Garcia direkt efter segern.

Segern såg annars länge ut att vara vikt åt Brooks Koepka som ledde med tre slag med fem hål kvar. Men amerikanen kunde inte hålla i utan gjorde två bogeys på vägen in som öppnade dörren för Garcia.

– De sista 36 hålen hade jag ingen aning om var bollen skulle ta vägen när jag ställde upp mig. Det är en besvikelse men jag får försöka ta med mig de positiva sakerna som att jag ändå lyckades ta mig till ett särspel.

Segern var Garcias nionde på PGA-touren, hans första sedan segern i Wyndham 2012,  och hans andra i AT&T Byron Nelson. Det var också hans femte seger efter särspel.

Men den 36-åriga Sergio Garcia skiljer sig lite grann från den yngre varianten som alltid hade känslorna utanpå och som tog varje förlust som ett knivhugg i hjärtat.

– Jag är fortfarande en känslospelare men det positiva med att bli lite äldre är att man förstår att det finns andra saker i livet. Jag vill fortfarande vinna och gör alltid mitt bästa men det finns så många andra sätt att hjälpa människor och så många andra viktigare saker än att vinna en golftävling.

Segern grundlades med vasst närspel och fin chippning och den innebär också att Garcia flyttar upp tillsammans med Seve Ballesteros som den spanjor som har flest segrar på PGA-touren.

– Jag visste inte det och det är naturligtvis en enorm ära att få nämnas i samma mening som Seve, jag kunde inte vara stoltare och på sätt och vis vann jag genom Seve-spel idag, sa en stolt Garcia.

För världstvåan och hemmafavoriten Jordan Spieth blev sista dagen en enda lång pina och han tvingades kämpa sig till en 74:a efter att ha missat nästan varenda fairway.

– Jag var helt off idag och det är oerhört frustrerande att spela så här inför sina vänner och bekanta. Det kändes bättre idag än i går men ingenting gick min väg och jag kan heller inte lita på bra puttning varenda rond, sa en besviken Spieth.

Freddie Jacobson var på väg mot en riktig topplacering men tappade fyra slag på hål 14-16. Till slut blev det en rond på 71 slag (+1) och en delad 34:e plats.

Jonas Blixt och Henrik Norlander delade 49:e.

Slutresultat

Scroll to Top