Regions Tradition – Round Three

Blogg

Langer höll – Parnevik föll

Han hade behövt en kanonrond. Istället gick det mesta emot Jesper Parnevik tredje ronden och han får nu spela för placering sista dagen.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-22 Uppdaterad 2016-05-22

Den svenske segraren från för två veckor sedan hade gett sig själv ett bra läge inför helgen men under lördagen hade Jesper Parnevik en sån där dag då inte mycket vill sig.

Svårbemästrade nyckfulla vindbyar ställde till det för många.

Han träffade för lite fairways, för lite greener och fick kämpa för paren. En treputt och ett bunkerbesök innebar två bogeys på vägen ut och en dubbel på tolvan tog ronden till fem över par.

Ett par birdies på slutet snyggade till scoren men han är nu på par totalt inför avslutningen och tolv slag bakom tyske Bernhard Langer.

Langer fortsätter bara att mata på låga scorer och gick tredje ronden på 69 slag efter fyra birdies och en bogey.

– Det var svårt idag och vindarna kom från alla håll och var väldigt byiga. Jag drev bollen fantastiskt och det var egentligen bara ett par kortputtar som inte ville i, sa Langer efter sin rond.

Ledaren inför lördagen, Kenny Perry, tappade plötsligt känslan, gick två över för dagen och delar andraplatsen med Scot McCarron, fyra slag bakom Langer.

En som däremot smyger sig närmare toppen är John Daly.

I sin första Champions Tour-major gick han tredje ronden på 69 slag och är fem slag från täten med sina sju under par totalt.

– Jag tog slag och sedan tappade jag så det var svårt att hämta in mark. Men det var skönt att avsluta bra och jag är inte helt borta, sa Daly.

Ställningen

Sammandrag nedan

 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-22
BloggBernhard LangerJesper ParnevikKenny PerryPGA Champions TourTournytt
Scroll to Top