Blogg

Slåss om segern trots stora svingproblem

De är 16 respektive 14 under par. Ändå är både Koepka och Spieth missnöjda.

Martin Strömberg • 2016-05-22

Hemmafavoriten Jordan Spieth kämpar med spelet men är ändå tvåa inför avslutningen av AT&T Byron Nelson.

Världstvåan är två slag bakom Brooks Koepka inför sista dagen.

Och Spieth är förvånad över att han överhuvudtaget är kvar i tävlingen.

– Ja, faktiskt. Några av mina räddningar idag var helt otroliga. Jag gav mig själv en hel del riktigt dåliga lägen och jag förvånade mig själv med några av paren. Jag har inget självförtroende över bollen med mina långa slag och idag var det ännu värre men som tur är var puttningen ännu bättre, sa Spieth, som ändå lyckades tråckla ihop en 67:a i kortet.

Trots att han är 14 under par menar Spieth att varje slag i princip är en plåga och att han inte har någon koll på var utslagen ska hamna just nu.

– Det låter konstigt att inte vara positiv när jag är 14 under par men om ni visste hur stressad jag är över varje slag och vilken kamp det är för att hitta rätt position i svingen. Särskilt med tanke på hur svåra utslag det är här och att det är hinder på minst en sida överallt.

Också ledaren Brooks Koepka var självkritisk efter ronden trots sin 65:a i kortet och 16 under totalt.

– Jag slog bollen hemskt dåligt, det var nästan pinsamt idag. Men puttningen är fantastisk, det känns som att jag puttar mot en ocean, sa Koepka.

Som menar att det kommer att bli på greenerna som tävlingen avgörs under söndagen.

– Varje gång man spelar med Jordan så blir det en puttningstävling. Vi rullade i en hel del tre, fyrametersputtar idag och det är ju så man måste göra om man spelar dåligt. Det är enda sättet.

Under sista dagen kommer Koepka inte bara att behgöva kämpa mot sin egen sving utan också mot publiken som älskar sin hemmason, Jordan Spieth. Under tredje ronden fick Spieth enormt jubel varje gång han satte en putt medan Koepka möttes av betydligt blygsammare ljudkulisser.

– Det spelar ingen roll, det stör mig inte. Han har vuxit upp här och det är coolt med mig att publiken vill att han ska vinna. 

Freddie Jacobson var uppe i täten och nosade efter sin birdie på tolvan som tog honom till tolv under par. Men tre sena bogeys gav en rond på 69 slag och en delad 13:e plats inför sista dagen. 

Sju slag till ledande Koepka kan bli för långt men Jacobson har bara fyra slag upp till en tredjeplats.

Jonas Blixt klättrade 30 placeringar till en delad 39:e via sin 67:a.

Henrik Norlander gick på par tredje ronden och med sina två under tog han sig precis vidare och får spela även sista ronden.

Ställningen

Hör publikens jubel när Spieth gör birdie på 17:e.

Scroll to Top