Regions Tradition – Round Two

Blogg

Parnevik skuggar i Alabama

Kenny Perry har spelat magiskt i årets första major på Seniortouren och leder före Bernhard Langer. Men Jesper Parnevik smyger i vassen.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-21 Uppdaterad 2016-05-21

Efter andra raka 70-ronden parkerar Jesper Parnevik på en delad 16:e plats i årets första major på Champions Tour, Regions Tradition, på Greystone G&CC.

Svensken gjorde två birdies och en bogey på båda niorna och det är framförallt puttningen som stämt bra. Parnevik har plockat 1.6 slag mot fältet på det kortklippta gräset. Jämfört med spelarna längst upp i toppen har han träffat lite för få greener, bara knapt 70 procent mot ledande Kenny Perrys fantastiska 97 procent.

Speciellt med tanke på att det regnat under natten och att vinden vänt och gjort att banan spelades betydligt längre andra dagen. 

– Igår slog jag järnsexor och sjuor in på några av par-femmorna och idag slog jag träfemma eller spoon. En helt annan bana och tuffare utmaning, sa Perry, som är tio under efter två ronder.

Han leder med ett slag före den tyske evighetsmaskinen Bernhard Langer. Han gick tre under andra dagen och kommer att spela med Perry i sista bollen på lördagen.

– Jag fick inte i så mycket på greenerna som jag hoppats på men jag räddade några bra par på slutet. Jag ligger bra till inför helgen och behöver bara lyfta mitt spel lite till, sa Langer.

John Daly har liksom Parnevik inlett med två ronder på 70 slag och är inte avsågad inför avslutningen.

Ställningen

Se höjdpunkterna från andra ronden här 

 


Text: Martin Strömberg • 2016-05-21
BloggBernhard LangerChampions TourJesper ParnevikJohn DalyKenny PerryTournytt
Scroll to Top