Regions Tradition – Round One

Blogg

Bra majorstart för Parnevik

Jesper Parneviks form håller i sig. Trots en tung dubbelbogey på sista hålet är han på delad 16:e plats i årets första major på Champions Tour.

Text: Martin Strömberg • 2016-05-20 Uppdaterad 2016-05-20

Efter segern i Texas för två veckor sedan är Jesper Parnevik en av de hetaste spelarna inför årets första major på Champions Tour. Och svensken rivstartade Regions Tradition med tre birdies första fyra hålen och var fem under par efter 15 hål och då i den absoluta toppen.

Men en bogey på 16:e följdes av en dubbel på sista för svensken som ändå har gett sig själv ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

I ledningen av Regions Tradition finns Kenny Perry som sin vana trogen rullade i ett antal meter putt på sin väg mot 64 slag. Han var egentligen aldrig nära att tappa slag.

– Jag träffade alla greener och puttade för eagle eller birdie på varenda hål. Det tar bort en hel del stress när spelet fungerar så bra, sa Perry efter ronden.

Två slag bakom sig har Perry landsmannen Gene Sauers och tyske Bernhard Langer, båda på sex under par. Langer var sju under inför sista men där tappade han dagens första slag efter ett bunkerbesök.

John Daly gör sin första major på sin nya tour och delar 16:e plats med Parnevik.

Ställningen

Se ett sammandrag från första dagen i klippet nedan.


Text: Martin Strömberg • 2016-05-20
BloggBernhard LangerJesper ParnevikKenny PerryPGA Champions TourTournytt
Scroll to Top