Blogg

Jacobson fyra när mörkret kom

Formen håller i sig för Freddie Jacobson. Han är ett slag från ledning efter nästan hela första ronden i Texas.

Martin Strömberg • 2016-05-20

Freddie Jacobson har haft en bra säsong hittills med tre topp tio-placeringar och just nu en 46:e plats på FedEx-listan. 

När AT&T Byron Nelson inleddes i Texas igår visade han att formen fortfarande sitter där. Sju birdies och en bogey innebar 64 slag i kortet och som vanligt grundlades scoren genom vass puttning. Jacobson tog över tre slag mot fältet på greenerna.

Svensken är ett slag bakom en trio bestående av spanjoren Sergio Garcia, nyazeeländaren Danny Lee och amerikanen Johnson Wagner, alla sju under par.

Världstvåan Jordan Spieth har talat mycket om att hitta tillbaks till glädjen i spelet och att sätta lite mindre press på sig själv. Det verkade fungera bra under första ronden och han delar fjärdeplatsen på TPC Four Seasons i Irving med Jacobsson och två andra spelare.

– En stabil start i varje fall. Jag satte en del puttar från medeldistans som jag inte gjorde förra veckan. Även om det långa spelet inte kändes helt på så hamnade jag i hyfsade lägen hela vägen, sa Spieth efter första ronden.

Spieth missade kvalgränsen i The Players förra veckan med ett slag och har lagt ner mycket träningstid senaste veckan för att hitta tillbaks.

– Förra veckan kändes det som att spelet var bättre än scoren visade och idag var det tvärtom.

Henrik Norlander var på väg mot en riktigt bra score och vände fyra under par. Tyvärr tappade han lite på vägen in och fick nöja sig med en rond på ett under par.

Jonas Blixt gjorde tvärtom och hämtade in två slag på sin slutnia (banans första) och landade på ett över par.

Carl Pettersson hade ett hål kvar när spelet bröts på grund av mörker och han var då två över par.

Ställningen

Scroll to Top